Venezuelanske lovgivere i håndgemeng

Opposisjonspolitiker Julio Borges ble skadd i et oppgjør. Foto: NTB scanpix
Opposisjonspolitiker Julio Borges ble skadd i et oppgjør. Foto: NTB scanpix

Flere lovgivere ble skadd da det brøt ut slåssing tirsdag i Venezuelas nasjonalforsamling i forbindelse med den bitre uenigheten om valget nylig.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge opposisjonen ble sju av deres lovgivere angrepet og skadd da de protesterte mot at de ikke fikk tale om at de ikke vil anerkjenne Nicolás Maduro som landets nye president.

Regjeringssidens parlamentarikere la skylden på deres «fascistiske» motstandere for å ha startet håndgemenget.

Den 50 år gamle Maduro seiret over opposisjonens kandidat Henrique Capriles med minst mulig margin, og Capriles har nektet å godta seieren hans. Han hevder at det var tusener av tilfeller av valgfusk og at seieren ble stjålet fra ham.

– De kan banke oss, de kan fengsle oss, men vi vil ikke selge våre prinsipper, sa en av opposisjonsparlamentarikerne, Julio Borges, med et blodig og oppskrapet ansikt, til en lokal TV-stasjon

En av regjeringssidens parlamentarikere, Odalis Monzón, sa at hun og andre var blitt angrepet og slått, og at hun igjen måtte forsvare arven etter avdøde Hugo Chávez.

Nevekampene begynte da flertallet besluttet at opposisjonen skulle miste taleretten til de anerkjente Maduro som president.

Episoden fant sted bak lukkede dører uten fjernsyn til stede, men en video som ble vist på en opposisjonsvennlig kanal, viser flere lovgivere som gyver løs på hverandre mens andre roper stopp.

Ny uro i landet kan ventes når regjeringen og opposisjonen gjennomfører rivaliserende marsjer på 1. maidagen.

Personvernpolicy