Meny

EU vurderer tiltak mot Bangladesh

Sinte tekstilarbeidere i Bangladesh krever dødsstraff for eieren av tekstilfabrikken som raste sammen i forrige uke. Minst 390 mennesker mistet livet i ulykken. Foto: Khurshed Rinku / Reuters / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

EU uttrykker sterk uro for arbeidsforholdene i Bangladesh etter bygningskollapsen i forrige uke og vurderer tiltak for å oppmuntre til bedringer. Også i Canada vurderes reaksjoner.

Blant tiltakene som EU vurderer å ta i bruk, er systemet med handelspreferanser, siden Bangladesh i dag nyter tollfritak for all eksport utenom våpen til EU og heller ikke er underlagt kvotesystemet.

EU er Bangladeshs viktigste handelspartner, og klærne som ble produsert i bygningen som raste sammen, selges av en rekke kleskjeder i Europa og Canada.

Hundrevis av fabrikkarbeidere mistet livet da den ulovlig oppførte åtte etasjers bygningen raste sammen i forrige uke, og ytterligere hundrevis er savnet i ruinene.

I Canada besluttet Rådet for detaljhandel, som representerer eierne av 43.000 butikker i landet, å utarbeide nye retningslinjer for å bedre sikkerheten ved fabrikkene i Asia som produserer for dem.

Beslutningen ble tatt etter et privat krisemøte mellom noen av de største kjedene, som Loblaw, Sears Canada og Walmart Canada, som var blant dem som fikk sine kolleksjoner produsert i den sammenraste fabrikken.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus