Ytterligere to personer pågrepet for drap i Oslo

NYE PÅGRIPELSER: Politioverbetjent Grete Lien Metlid informerer pressen tirsdag ettermiddag om knivstikkingen i Oslo natt til tirsdag, hvor en person døde og en annen er alvorlig skadd.  (Foto: NTB scanpix)
NYE PÅGRIPELSER: Politioverbetjent Grete Lien Metlid informerer pressen tirsdag ettermiddag om knivstikkingen i Oslo natt til tirsdag, hvor en person døde og en annen er alvorlig skadd. (Foto: NTB scanpix)

Politiet har pågrepet ytterligere to personer etter at en ung svensk kvinne ble drept i Oslo natt til tirsdag. Dermed er fire siktet i saken.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tilstanden er fortsatt svært alvorlig for en svensk mann som politiet fant hardt skadd utenfor bygården.

– Tilstanden hans er nå stabil, men alvorlig. Vi er på sykehuset, og håper at vi kan få snakket litt med han i løpet av kvelden, sier Grete Lien Metlid, som er fungerende leder for seksjon for vold og seksualforbrytelser i Oslo politidistrikt.

– Vi mener det er en forhistorie her. Det er viktig for oss å si at vi tror ikke dette er en tilfeldig leilighet eller tilfeldige ofre. Mer enn det kan vi ikke si nå, forteller hun.

Bakgrunn: Svensk kvinne drept i Oslo

Fire pågrepet

Politiet opplyste på en pressekonferanse tirsdag ettermiddag at fire personer nå er siktet for drap eller medvirkning til drap etter at ytterligere to unge menn ble pågrepet i Oslo tirsdag ettermiddag.

I natt ble en 25 år gammel nordmann og en 26 år gammel svenske pågrepet ikke langt fra åstedet. Nordmannen er tidligere kjent av politiet for mindre forhold.

– Vi har i hele dag fått inn mange opplysninger, og to av de siktede sitter fortsatt i avhør. Vi har gjort beslag og funn på stedet, og fortsetter nå etterforskningen utover kvelden, sier Metlid.

Politiet vil foreløpig ikke si hva som var motivet for drapet, og får hjelp fra svensk politi med å varsle ofrenes pårørende og for å danne seg et bilde av hva som var foranledningen til drapet.

Les også: To menn pågrepet etter knivdrap

Funnet død

Kvinnen ble funnet død i Fredensborgveien i Oslo i halv to-tiden natt til tirsdag. Utenfor leilighetsbygningen fant politiet den hardt skadde mannen.

– En av politifolkene hadde sanitetsbakgrunn, og han så at det var svært alvorlig. Patruljen kjørte mannen med en gang til sykehuset, der han ble hasteoperert. At vi fikk han så fort til sykehuset er en viktig grunn at tilstanden hans nå er stabil, forteller Metlid.

Begge de to ofrene hadde omfattende stikkskader. Den døde kvinnen er ikke formelt identifisert, men politiet mener det dreier seg om en ung svensk kvinne.

De utelukker ikke at det kan komme flere pågripelser i saken, og oppfordrer folk som har informasjon om saken eller var i Fredensborg-området i natt om å ta kontakt med politiet.

Personvernpolicy