Hundekjær politimann risikerer fengsel

Politimannen Lomholt har får stor støtte fra dyrevenner på Facebook etter å ha bortført en hund som skulle avlives. Lomholt er allerede suspendert fra jobben og risikerer nå fengsel. Foto: Facebook.
Politimannen Lomholt har får stor støtte fra dyrevenner på Facebook etter å ha bortført en hund som skulle avlives. Lomholt er allerede suspendert fra jobben og risikerer nå fengsel. Foto: Facebook.

Den danske politimannen Lars Bo Lomholt anklages for embetsmisbruk og bedrageri for å ha reddet en hund fra avliving.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var i januar i år at den hundekjære danske politimannen grep inn og hentet schæferen Thor fra Hillerød Dyreinternat nord på Sjælland.

Schæferen skulle i henhold til dansk lov avlives etter en slåsskamp med en annen hund, som ifølge politiet ble skambitt.

Denne avgjørelsen var ikke politiassistent Lars Bo Lomholt enig i. Derfor dro han til internatet ikledd uniform og tok Thor med seg.

Nå har den danske statsadvokaten reist tiltale mot Lomholt for embetmisbruk og dokumentforfalskning, ettersom han hadde på seg politiuniform og fordi han underskrev en attest med et annet navn.

Suspendert

Lomholt har allerede blitt suspendert fra jobben, og må møte i retten i Helsingør i juni, skriver den danske avisen Politiken.

– Vi forventer at saken kan avgjøres som en tilståelsessak, sier senioranklager Line Scharf hos Statsadvokaten i København til avisen.

Til danske medier har Thors redningsmann forklart at han hentet hunden av moralske grunner.

– Vi politifolk kommer i konflikt med vår egen moral når fredelige familiehunder avlives for bagateller, sa han til TV 2 i januar. Thor er nå «i gode hender», ifølge Lomholt.

Les også: Politimann siktet etter å ha reddet hund fra døden

Hundevenner raser

Saken om den dødsdømte hunden har fått stor oppmerksomhet i Danmark i vinter og vår. Særlig har danske hundevenner reagert sterkt på at Thor skulle bøte med livet etter slåsskampen.

I mars innrømmet Matvareminister Mette Gjerskov at det finnes grunner til å forandre hundeloven i landet.

For eksempel ønsker hun å fjerne loven innført i 2010 som sier at borgere kan skyde omstreifende hunder selv om det ikke finnes bevis for at dyrene har skadet andre dyr eller mennesker.

Personvernpolicy