To menn pågrepet etter knivdrap i Oslo

Artikkelen fortsetter under annonsen

To menn er pågrepet etter at en kvinne og en mann ble knivstukket i en leilighet i Oslo natt til tirsdag. Kvinnen er død, og mannen kjørt alvorlig skadd til sykehus.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Knivstikkingen skjedde i en leilighet i Fredensborgveien. Politiet fikk først melding om det som ble antatt å være et innbrudd.

– Vi fikk melding klokka 1.20. Da vi kom til stedet, viste det seg at to personer var knivstukket i en leilighet. En person ble bekreftet død på stedet, og en annen person er meget alvorlig skadd og sendt til Ullevål sykehus, sier operasjonsleder Finn Belle i Oslo politidistrikt til NTB.

To pågrepet

Vaktleder Ole Petter Jakobsen ved Kriminalvakta i Oslo politidistrikt opplyser til NTB at den drepte er en kvinne, mens personen som ble kjørt alvorlig skadd til Ullevål sykehus er en mann.

– Jeg har fått vite at mannens tilstand er stabil, sier Jakobsen i 5-tiden natt til tirsdag.

To menn ble raskt pågrepet i nærområdet. Politiet jobbet hele natt til tirsdag med å innhente flere opplysninger i jakten på flere mulige gjerningspersoner.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Leter etter flere

Også Oslo-politiets innsatsleder Kristoffer Bang sier det kan være snakk om flere gjerningsmenn, uten at politiet foreløpig har konkrete navn å gå etter.

– Det har vært flere vitner til hendelsen, og noen har beskrevet tre personer i hettegenser som løp i motsatt retning av de to som nå er pågrepet. Vi søker etter disse i fluktruten, sier Bang til VG.

En mann som gikk forbi gården like før politiet kom til stedet, sier til Dagbladet at han så tre personer som oppførte seg mistenkelig.

– Tre menn hoppet over et gjerde og løp inn i bakgården. De var iført hettegensere, sier mannen.

Oslo politidistrikt har nå iverksatt en omfattende etterforskning etter drapet og politiaksjonen i natt. Det er voldsavsnittet som har ansvaret for etterforskningen. Det vil bli avholdt en pressekonferanse senere i dag.

Ifølge operasjonsleder Finn Belle har ikke knivstikkingen noen tilknytning til volden i sigøynermiljøet.