Tre nederlandske seilere savnet i Nordsjøen

To nederlandske menn og en kvinne skal være om bord i denne seilbåten som er meldt savnet utenfor norskekysten. Båten, som er en ombygd taubåt, har vært savnet i over ti dager. Foto: Aberdeen Coastguard / NTB scanpix
To nederlandske menn og en kvinne skal være om bord i denne seilbåten som er meldt savnet utenfor norskekysten. Båten, som er en ombygd taubåt, har vært savnet i over ti dager. Foto: Aberdeen Coastguard / NTB scanpix

To nederlandske menn og en kvinne skal være om bord i en seilbåt som er meldt savnet utenfor norskekysten. Båten har vært savnet i over ti dager.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den nederlandske seilbåten Warnow gikk fra England 15. april.

Det siste livstegnet fra de tre seilerne kom to dager senere. Da befant båten seg ved Draupner-feltet i Nordsjøen, og de ringte hjem til familien med mobiltelefon.

– Det er over ti dager siden denne båten ble meldt savnet. Den burde ha nådd norskekysten i løpet av ett døgn. Det ville derfor glede oss veldig dersom noen har sett denne seilbåten. I verste fall kan det ha gått dårlig, men de kan også ha forlatt Norge og nådd et naboland, sier redningsleder Nils-Ole Sunde ved Hovedredningssentralen i Sør-Norge (HRS) til NTB.

Det er familiene til seilerne som har meldt dem savnet. Hovedredningssentralen har etterlyst båten i alle naboland og sendt ut melding til alle fartøy i området.

Personvernpolicy