30 trikker tas ut av drift i Oslo

30 trikker tas ut av drift i Oslo
30 trikker tas ut av drift i Oslo

Det går mot trikkekaos i hovedstaden når nesten halvparten av trikkene tas ut av drift tirsdag på grunn av alvorlige feil.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge VG tar Oslotrikken 30 av 32 såkalte Italiatrikker ut av drift med øyeblikkelig virkning.

Årsaken er ifølge selskapet at det er funnet sprekker i festepunktene som holder trikkeleddene sammen. Sprekkdannelsene har oppstått som følge av korrosjon.

– Funnene som er gjort på enkelte av trikkene, er bekymringsfulle, og vi må gjennomføre en full kvalitetssikring av denne delen av trikkeflåten før vi kan sette den i drift igjen, sier administrerende direktør Bjørn Granviken i Oslotrikken i en pressemelding.

Rammer flere avganger

Totalt har selskapet 72 trikker, noe som betyr at nesten halvparten av byens trikker ikke vil være tilgjengelige fra tirsdag morgen.

Det får følgende konsekvenser: Linje 12 vil bli erstattet av buss i sin helhet. Linje 13, 17 og 18 vil delvis bli erstattet av buss.

Det jobbes nå med å få til et buss-for-trikk-tilbud på flest mulig av de avgangene som blir rammet.

Velkjent problem

Det er usikkert hvor lenge trikkene kommer til å være ute av drift. Oslotrikken skriver at de vil stoppe trafikken med denne trikketypen fram til «situasjonen er nærmere klarlagt».

Rustdannelse på denne italienske trikketypen har vært et problem siden trikkene ble levert i 1999, og Oslotrikken har hatt store utgifter til vedlikehold og reparasjon av disse trikkene.

De to trikkene av samme type som ikke er tatt ut av trafikk, har tidligere blitt oppgradert og reparert og fortsetter derfor i trafikk som før.