HORDALAND:

Politiet mistenker at Røldal-piloten var påvirket

Et helikopter styrtet ved Røldal skisenter med fem personer om bord, alle er i god behold. Foto: Rolf Kirknes

Politiet har mistanke om at piloten som førte helikopteret som styrtet på Røldal Skisenter lørdag morgen, var påvirket.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ingen av de fem om bord kom til skade, men helikopteret ble delt i to da det falt i bakken ved toppen av skianlegget i Røldal i Hordaland. Ulykken skjedde før skisenteret åpnet lørdag morgen.

– Jeg kan bekrefte at det er mistanke om at han var påvirket, men av hva vet vi ennå ikke. Det er rutinemessig tatt alkotest av ham. På bakgrunn av den fant vi grunn til også å ta blodprøver. Resultatet av dem foreligger om tre ukers tid, sier operasjonsleder Ronny Lentføhr i Hordaland politidistrikt til NTB.

Havarikommisjonen var på plass på stedet i 14-tiden lørdag. Årsaken til ulykken er fortsatt ukjent.

God behold

Hovedredningssentralen Sør-Norge fikk melding om ulykken klokka 9.13. Det ble opplyst at et Bell-helikopter tilhørende Fonnafly hadde styrtet eller foretatt en kontrollert nødlanding.

– Det var fem personer i helikopteret, og alle var ute i god behold og ble sjekket av lege, opplyser redningsleder Jan Lillebø i redningssentralen til NTB.

Lentføhr sier at det videre arbeidet med hendelsen følger to spor.

– Det er det politimessige med at det har vært en ulykke. Den etterforsker vi, samt at det er mistanke om at piloten var påvirket. Så er det luftfartsmyndighetene, som holder på med sine tekniske undersøkelser, og det er et tidkrevende arbeid, sier han.

Fonnaflys daglige leder Sverre Underbakke opplyser at verken årsaken til ulykken eller hendelsesforløpet er kjent.

Raskt fremme

Politiet samlet lørdag inn informasjon fra vitner på stedet, blant dem fra skisenterets driftsleder, Oddvar Bratteteig. Han var bare noen få hundre meter unna da helikopteret gikk i bakken nær toppen av stolheisen.

– Jeg så det kom fykende inn i dalen, så ble det stille, sier Bratteteig til Bergens Tidende.

Like etter kom meldingen over sambandet om at helikopteret hadde styrtet.

– Jeg selv var rett opp forbi der det skjedde, og da hadde jeg tilfeldigvis en lege på scooteren, og vi var raskt på plass, sier han.

Da de kom fram var de fire passasjerene og piloten allerede på vei ut av helikopteret.

Helikopteret var på vei opp til arrangementet Røldal Freeride Challenge. De fire passasjerene om bord var sikkerhetspersonell som fløy fra parkeringsplassen opp til toppen av skianlegget.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus