Nedgangen fortsetter for Frp

Frp-leder Siv Jensen har grunn til å se betenkt ut og har nå bare 13,7 prosent av velgerne i ryggen. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
Frp-leder Siv Jensen har grunn til å se betenkt ut og har nå bare 13,7 prosent av velgerne i ryggen. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

Nedgangen fortsetter for Frp og partiet har ikke hatt lavere oppslutning siden 2001.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Frp har nå 13,7 prosent av velgerne i ryggen, og det er en tilbakegang på 1,5 prosentpoeng siden mars, viser en meningsmåling Ipsos MMI har utført for Dagbladet.

Høyre har også mistet velgere den siste måneden og har falt med 2,6 prosentpoeng til 32,5 prosent.

Ap går fram med 0,5 prosentpoeng til 28,0 prosent, og regjeringskollegaen SV går fram med 1,1 prosentpoeng til 5,7 prosent. Sp faller med 0,6 prosentpoeng til 4,9 prosent.

KrF får 4,7 prosent på målingen, en framgang på 0,5 prosent siden mars. Venstre går fram 0,3 prosentpoeng til 5,4, Rødt går fram 1,2 prosentpoeng til 2,0 prosent og de øvrige småpartiene får til sammen 3,2 prosent, en framgang på 1,1 prosentpoeng.

De rødgrønne regjeringspartiene ville ha endt opp med 61 representanter i Stortinget dersom dette hadde vært valgresultatet, 14 færre enn i dag.

Høyre alene ville ha fått 57 representanter, 27 flere enn i dag, mens Frp ville ha mistet 16 og endt opp med 25.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus