George Jones er død

Den populære countrymusikeren ble 81 år gammel.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den amerikanske countrystjernen George Jones, som i sin tid var gift med Tammy Wynette, døde fredag på et sykehus i Nashville, Tennessee, der han de siste dagene har vært innlagt med høy feber og høyt blodtrykk.

Stjernene sørger

Dolly Parton er en av mange musikerkolleger i countrybransjen som sørger over tapet:

– Jeg er helt knust. George Jones var min favorittsanger gjennom alle tider og ett av mine favorittmennesker i hele verden. Mine tanker går til Nancy og resten av familien hans, skriver Dolly Parton på sin Twitter-konto fredag kveld (norsk tid).

– Den største stemmen countrymusikken har hørt vil aldri dø, sier Garth Brooks til Time Magazine.

– Vel, nå må himmelen gjøre seg klal for den virkelig store countrymusikken, sier Alan Jackson i anledning Jones' død.

Jones havner kanskje i skyggen av Hank Williams og Johnny Cash, men blir likevel nevnt som den første mannen som ga countrymusikken en stemme. Frank Sinatra kalte ham for eksempel den «nest største stemmen i Amerika» - neppe helt uten grunn.

Slo gjennom med Elvis og Cash

Han fikk sitt gjennombrudd med låten «Why Baby Why» tilbake i 1955, omtrent da størrelser som Elvis Presley og Johnny Cash var i ferd med å legge verden for sine føtter.

I 1959 toppet han hitlistene for første gang med «White Lighning», og totalt hadde han hele 160 singler inne på singellistene i USA. Jones er for øvrig en av få artister som nådde helt til topps på listene fire tiår på rad - den siste nummer én-singelen hans skulle bli «I Always Get Lucky With You» i 1983 - i hvert fall som han selv fikk oppleve.

Ellers ble Jones i 1992 innlemmet i æresgalleriet Country Music Hall Of Fame. Han har også innhentet to høythengende Grammy-priser i løpet av sin omfattende karriere.

George Jones hadde fire ekteskap bak seg, og skal i perioder ha slitt med både alkohol- og narkotikamisbruk.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus