Desperat video av døende neshorn skaper debatt

Neshornet sliter med å puste og er i ferd med å blø i hjel etter det har fått hornet kappet av. Vi advarer mot sterke bilder.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En YouTube-video av et døende neshorn i Kruger Nasjonalpark som har fått hornet kappet av skaper debatt om krypskyting i Sør-Afrika.

Over hele det sørlige Afrika er det et økende problem at krypskyttere dreper neshorn, for så å selge hornene på svartebørsen i Asia. Der tror mange at hornene, som i virkelighetene består av samme materiale som en menneskenegl, virker helbredende.

Les også: Ikke sett på 26 år

Videoen viser et døende neshorn som sliter med å puste, og er i ferd med å blø i hjel. Mannen som postet videoen omtaler seg selv som en tidligere parkvokter, og har uttalt at han og andre motstandere er i ferd med å bli desperate i kampen mot krypskyting, skriver Mail & Guardian.

Denne videoen er den siste i en rekke av fremstøt for å få slutt på den grusomme mishandlingen av neshornene.

Den forferdelige videoen kommer i kjølvannet av at sørafrikanske myndigheter offentliggjorde tall som viste at hele 249 neshorn hadde fått hornene kappet av så langt i år. I fjor ble rekordmange 668 neshorn drept som følge av krypskyting. De fleste av dem holdt til i Kruger-parken.

Les også: Neshorn kan fly

Problemet er såpass stort at flere nasjonalparker og private reservater velger å fjerne hornene til neshorn.

Miljøminister i Sør-Afrika, Edna Molewa, sier til Mail & Guardian at myndighetene i landet samarbeider med sine asiatiske kolleger for å sette en stopper for krypskyting. Hun sier at de også vurderer å gjenreise gjerdene mellom Sør-Afrika og Mosambik i Kruger-parken, for å hindre at krypskytterne får tilgang på dyrene.

Les også: Det siste java-neshornet trolig skutt av krypskyttere

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus