George W. Bush ble hyllet

Tre tidligere og en nåværende amerikansk president hjalp torsdag en upopulær kollega med å åpne bibliotek i Texas.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tidligere president George W. Bush er en av de minst populære og mest kontroversielle presidentene i USAs historie. Han huskes best for å ha gått til krig mot Afghanistan og Irak, og i tillegg kjørt amerikansk økonomi i grøfta.

Torsdag åpnet han sitt eget bibliotek og informasjonssenter ved Southern Methodist University i Dallas.

Som vanlig ved slike anledninger, møtte alle nålevende tidligere amerikanske presidenter opp. Det gjorde også Barack Obama.

Lite til overs

Over halvparten av amerikanerne har, ifølge meningsmålinger, fortsatt svært lite til overs for George W. Bush, men president Obama fant likevel noe pent å si om sin forgjenger:

– Man må kjenne mannen for å like ham. Han vet hvem han er. Han tar jobben sin på alvor, men han tar ikke seg selv for alvorlig.

Bush var mot slutten av presidentperioden så upopulær at han ikke engang tok sjansen på å drive valgkamp for republikanernes presidentkandidat John McCain.

Les også: Bush ber broren stille til presidentvalg

Rørt til tårer

Demokraten Obama vant uansett med klar margin i 2008, og flyttet inn i Det hvite hus etter Bush.

Bush ble rørt til tårer over de varme ordene fra Obama, men returnerte dem ikke.

Flere internasjonale gjester var også på plass i Dallas for å hylle Bush, som har holdt en lav profil siden han gikk av for drøyt fire år siden.

Les også: Clinton: - Jeg burde nok beholde dressen på

Viste ukjente sider

Denne uka ga George W. Bush etter mange års stillhet et åpenhjertig intervju med ABC News. Der snakket de om barnebarn, Saddam Hussein og om hans selvportrett av føttene sine.

Se intervjuet her.

Personvernpolicy