– Tekstmeldingene er meget uheldige

- De nye tekstmeldingene dokumenterer en meget uheldig kommunikasjon mellom en voksen mann og en ung jente, sier Øygards forsvarer Mette Yvonne Larsen til VG. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix.
- De nye tekstmeldingene dokumenterer en meget uheldig kommunikasjon mellom en voksen mann og en ung jente, sier Øygards forsvarer Mette Yvonne Larsen til VG. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix.

Rune Øygards forsvarer, Mette Yvonne Larsen, vedgår at tekstmeldingene den overgrepstiltalte eksordføreren har sendt er meget uheldige.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Flere av tekstmeldingene som ble lagt fram for retten i ankesaken mot Rune Øygard kan tolkes som rene kjærlighetserklæringer, noe påtalemyndigheten også mener at de er.

– De nye tekstmeldingene dokumenterer en meget uheldig kommunikasjon mellom en voksen mann og en ung jente, sier Øygards forsvarer Mette Yvonne Larsen til VG.

Øygard har hatt store problemer med å forklare seg om de nye meldingene, men har i retten innrømmet av de er uheldige.

Språkbruken i kommunikasjonen mellom ham og tenåringsjenta beskriver han som et utslag av sjargongen de to delte.

Les også: Øygard: Aldri sett på 17-åringen som «kjærlighetsobjekt»

28. juni 2011 klokken 23.00 skrev Øygard følgende melding til jenta. Da var hun 15 år gammel.

«Skjønner du ikke hvor mye du betyr for meg? Er du like mye forelsket i meg nå?»


I andre meldinger Øygard har sendt ber han den da 14 år gamle jenta bli med en gutt inn på et rom for å være «litt tett inntil hverandre»:

«Gått bra med dere, da. Er han like forelsket? Kanskje lurt at han får ta litt på deg. Ja!!! Er redd for oss om han ikke gjør det. Bli med han inn på rommet før du reiser til X og vær litt tett inntil hverandre. Vær så snill!»

«Nei!!! Jeg er redd. Han også vet at vi har mye kontakt. Avgjørende at han ikke får mistanke om oss. Da må du i alle fall være med til Vågå i morgen.»

«Vær så snill! Fikk han ikke ta noe på deg. Ti sek?»

«Du sa du ville sende over meldinger NN har skrevet og det eneste du har sendt er et puppebilde. Er det han som har tatt det? ;)»

Se også: – Burde skjønt hvordan meldingene kunne tolkes

Forsvarer Larsen presiserer at det ikke er funnet eksplisitte meldinger fra Øygard som er direkte knyttet til seksuell kontakt mellom tiltalte og fornærmede.

Rune Øygard (53) ble 17. desember 2012 dømt for seksuell omgang med ei mindreårig jente. Dommen lød på fire års fengsel.

Øygard ble også dømt til å betale 150.000 kroner i oppreisning til jenta. Han anket saken på stedet.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus