Knutsen & Ludvigsen går til filmen

Konseptbilde fra filmen «Knutsen & Ludvigsen og den fæle Rasputin» som etter planen får premiere i 2015. Foto: Rune Spaans (Tordenfilm)
Konseptbilde fra filmen «Knutsen & Ludvigsen og den fæle Rasputin» som etter planen får premiere i 2015. Foto: Rune Spaans (Tordenfilm)

Det lysner i tunnelen – kommende animasjonsfilm om det populære radarparet har fått 10,3 millioner kroner i produksjonstilskudd.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det betyr at filmplanene om Knutsen og Ludvigsen kan realiseres.

– Ludvigsen sitter på en rosenrød sky oppunder tunneltaket og trener på filmstjernemimikken. Knutsen har bestemt seg for å ta de farligste stuntene selv. Grevlingen skjønner ikke bæret og har flyktet inn i kjøleskapet. Kamera går. Hurra!, sier Øystein Dolmen, alias Knutsen, i en kommentar etter tildelingen fra Norsk Filminstitutt.

Han refererer til sin avdøde kollega Gustav Lorentzen (alias Ludvigsen) som døde i 2010.

Les også: Ludvigsen er død

Innspillingsstart i sommer

Innspillingen av animasjonsfilmen «Knudsen og Ludvigsen og den fæle Rasputin» vil etter planen påbegynnes i sommer, med en forventet premiere på norske kinoer rundt vinterferien 2015.

Manuset er det den gjenlevende halvparten av duoen, Knutsen – eller Øystein Dolmen som han egentlig heter – som har skrevet i samarbeid med Thomas Moldestad.

Les også: Alle sa ja til å hylle Gustav Lorentzen

Handlingen er bygget på duoens anarkistiske holdning til tilværelsen, og filmen vil inneholde både velkjente låter og karakterer fra Knudsen & Ludvigsens forunderlige verden, men i kombinasjon med helt nye elementer.

DE SKAL LAGE FILMEN: Fra venstre, produsent Eric Vogel, manusforfatter Øystein Dolmen, regissør Rasmus A. Sivertsen, regissør Rune Spaans. Foto: TordenfilmDE SKAL LAGE FILMEN: Fra venstre, produsent Eric Vogel, manusforfatter Øystein Dolmen, regissør Rasmus A. Sivertsen, regissør Rune Spaans. Foto: Tordenfilm

Blant annet vil balansen mellom de to hovedkarakterene bli forstyrret når det kommer en dame inn i tunnelen der de bor.

Animasjonsuttrykket skal videre være inspirert av Øystein Dolmens karakteristiske illustrasjoner, som fra tidligere blant annet er kjent fra duoens mange platecover.

Les også: Slik ser grevlingen ut

Regien er det Rasmus A. Sivertsen og Rune Spaans som står for. Sivertsen har bred bakgrunn fra animasjonsfilmer, og har blant annet vært involvert i «Kurt blir grusom» (2008), de to siste filmene om «Pelle Politibil» (2010 og 2013), samt «Solan og Ludvig - Jul i Flåklypa» som får premiere til jul. Spaans har mer enn 15 års erfaring innenfor design, animasjon og visuelle effekter, og debuterer som langfilmregissør denne våren med barnefilmen «Pelle Politibil på sporet».

Les også: Knutsens siste hilsen

– En stor ære

«Knudsen og Ludvigsen og den fæle Rasputin» skal produseres av Tordenfilm AS.

– Å få arbeide med den nasjonale kulturskatten som Knutsen & Ludvigsen er for så mange, og attpåtil sammen med Knutsen selv, er en stor ære. Det er nesten vanskelig å kalle det jobb! Så morsomt er det!, sier produsent Eric Vogel i Tordenfilm i en kommentar etter at han ble kjent med produksjonstilskuddet.

Personvernpolicy