Øygards SMS: «Er du like forelsket i meg?»

Advokat Mette Yvonne Larsen snakker med aktor Thorbjørn Klundseter. Foto: Tore Meek / NTb Scanpix
Advokat Mette Yvonne Larsen snakker med aktor Thorbjørn Klundseter. Foto: Tore Meek / NTb Scanpix

Overgrepstiltalte Rune Øygard avviste at han så på 17-åringens nye kjæreste som en konkurrent, da aktor torsdag gjennomgikk en rekke av tekstmeldingene som den tidligere ordføreren og jenta utvekslet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Har du noensinne tenkt at du var forelsket i henne, og at NN (den nye kjæresten) var en konkurrent, spurte aktor Thorbjørn Klundseter.

Spørsmålet kom etter at Rune Øygard hadde forklart Eidsivating lagmannsrett om at 17-åringen han er tiltalt å ha forgrepet seg mot, fikk seg kjæreste sommeren 2011.

Aktor presset den tiltalte hardt på flere områder da han gjennomgikk tekstmeldinger og trafikkdata mellom dem.

Særlig den siste perioden før saken ble anmeldt ble viet mye oppmerksomhet under utspørringen.

Aktor delte ut et ark med meldingen som lyder: «Skjønner du ikke hvor mye du betyr for meg? Er du like forelsket i meg? Fant du at han ikke er den rette for deg etter den kvelden? At du og jeg har det mye finere?»

– Det er fryktelig vanskelig å huske dette to år etter. At jeg bruker ordet forelsket – i dag ville jeg brukt ordet glad i. Jeg husker det ikke i dag, rett og slett, var Øygards kommentar til meldingen.

Satte grense

Han fortalte videre at jenta som hadde vært med ham på turer og møter i to år, ble mer utfordrende å ha rundt seg. Han beskrev at han måtte sette en grense overfor 17-åringen da han oppdaget at hun oppga hjemme at hun overnattet hos ordføreren og kona, mens hun i realiteten hadde til hensikt å overnatte hos andre.

Les også: Øygard: – Aldri sett på 17-åringen som «kjærlighetsobjekt»

Det toppet seg for Øygard etter at hun hadde deltatt på ordførerens 50-årsfeiring på Brimi-restauranten Vianvang. Den da 15 år gamle jenta skulle ifølge Øygard overnatte hos ham og kona, men hun skal ha uttrykt at hun heller ville være hos kjæresten.

– Jeg sa at det var helt uaktuelt. Jeg sa at dersom hun hadde sagt til foreldrene at hun skulle overnatte hos oss, så skulle hun det, sa Øygard.

En uke senere ble saken anmeldt til politiet. Øygard fortalte at han først trodde det var 17-åringens mor som bak, men at han senere har gått bort fra dette.

Dobbeltrom

Aktor Thorbjørn Klundseter startet rettssakens fjerde dag med å gå inn på reisene Øygard og 17-åringen hadde gjort sammen og hvor de hadde sovet på hotell. Det er snakk om turer til Øygards hytte og flere ulike reiser med hotellopphold.

Det er uenighet mellom Øygard og jenta om hvor mange netter de har tilbrakt sammen på hotell.

Han innrømmet imidlertid at de sov alltid på samme rom og på alle hotellene var det dobbeltsenger som de delte.

– Det var dobbeltrom hele veien, med senger som sto inntil hverandre. På Farris bad i Larvik var det en dobbeltseng som ikke kunne deles, sa Øygard som avviste at det hadde vært noen fysisk kontakt mellom dem på disse turene ut over at han en gang kan ha klødd jenta på ryggen.

– Aldri naken

Rune Øygard avviste at han noensinne hadde sett 17-åringen naken eller at han hadde sett på henne som et kjærlighetsobjekt, i forbindelse med utspørringen om turene.

– Jeg har aldri sett henne (red.anm.) naken. Jeg har aldri hatt behov for å se på henne som noe kjærlighetsobjekt. Det har aldri vært i min natur, sa Øygard til retten.

Den tidligere Vågå-ordføreren sier han i dag angrer på at han tok med 17-åringen på turene, men forklarer det med at de ga jenta et viktig innsyn i hvordan demokratiet fungerer.

Han refererte også til at han støtte på andre ordførere som hadde med egne barn eller unge fra hjemstedet på møter og konferanser.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus