Øygard må svare om chatting og turer

Aktor Thorbjørn Klundseter, her sammen med forsvarer Mette Yvonne Larsen, fortsetter torsdag utspørringen. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix.
Aktor Thorbjørn Klundseter, her sammen med forsvarer Mette Yvonne Larsen, fortsetter torsdag utspørringen. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix.

Aktor kommer til å spørre Rune Øygard ut om de mange hotellturene der han skal ha forgrepet seg på en mindreårig jente når ankesaken fortsetter i lagmannsretten torsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I tillegg må Øygard, som nekter straffskyld i saken, svare om den mye omtalte loggen fra chattetjenesten Skype.

Aktor, statsadvokat Thorbjørn Klundseter kom ikke helt i mål med utspørringen av den tidligere Vågå-ordføreren i Eidsivating lagmannsrett på Hamar onsdag. Klundseter varslet på tampen av rettsdagen onsdag at han vil fortsette med å spørre den tiltalte om hotellturene der mange av overgrepene ifølge tiltalen fant sted.

I retten onsdag medga Øygard at språkbruken i kommunikasjonen mellom ham og jenta var uheldig, samtidig som han hevdet den bare var et utslag av sjargongen de to delte.

– Det kan oppfattes som griseprat, men det var ikke sånn ment, sa han.

Se også: Full uenighet om Øygard-SMSer

I en SMS-melding – som onsdag for første gang ble presentert for retten – skrev Øygard følgende: «Han vet at vi har mye med hverandre å gjøre. Det er avgjørende at han ikke får mistanke om oss». Samtalen dreide seg om jentas daværende kjæreste.

– Øygard, dette må du svare ordentlig på, brøt hoveddommer Ørnulf Røhnebæk inn og ga uttrykk for at svarene den tiltalte så langt hadde gitt statsadvokaten ikke var tilfredsstillende for retten.

Les også: 17-åringen sliter med de vanskelige spørsmålene

– Jeg skulle kjøpe bursdagspresang til ham fra henne. Men om det var det eller andre ting det handlet om, husker jeg ikke, svarte Øygard.

Etter at aktor er ferdig med sine spørsmål, er det forsvarer Mette Yvonne Larsen og bistandsadvokat Nina Braathen Hjortdal som slipper til.

Personvernpolicy