– Minst 82 omkom i bygningskollaps i Dhaka

En åtte etasjer høy bygning med flere klesfabrikker og tusenvis av arbeidere kollapset i Bangladesh onsdag. Minst 82 mennesker mistet livet, og flere er fryktet omkomne.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bare førsteetasje i Rana Plaza i byen Savar like utenfor hovedstaden Dhaka forble intakt da bygningen, som en statsråd sier er ulovlig oppført, imploderte omkring klokken 09 (04 norsk tid).


Væpnet med betongskjæreapparater og heisekraner strevde hundrevis av brannmannskaper og redningsarbeidere fra hæren med å finne overlevende i haugen av betong og forvridd stål.

Det så ut som restene etter et jordskjelv, melder AFP.

Tragedie

Døde og sårede ble evakuert fra de høyereliggende delene av haugen med sammenraste etasjer.

Provisoriske sklier ble lagd av tøystoff som bare timer tidligere ble brukt til å lage skjorter og bukser ment for eksport til vestlige markeder.

– Redningsarbeidet pågår for fullt. Men det vil ta flere dager å fullføre arbeidet. Det er en enorm tragedie, sier major Zehadul Islam i brannvesenet til AFP.

Hiralal Roy, lege ved det nærliggende sykehuset Enam dit ofrene ble brakt, sier til AFP at 82 mennesker har mistet livet og at minst 1000 sårede har fått behandling ved sykehuset.

Klesarbeidere

– De fleste av de døde er klesarbeidere. Tapstallene vil øke da tilstanden for noen av de sårede er kritisk, sier han til AFP.

Han legger til at sykehuset har bedt om nøddonasjoner av blod.

Noen arbeidere klagde over at bygningen hadde fått sprekker tirsdag kveld. Dette førte til en evakuering, men arbeiderne ble tvunget tilbake til produksjonslinjen av sine overordnede.

– Sjefene tvang oss til å komme tilbake, og bare en time etter at vi gikk inn i fabrikken styrtet den sammen med et voldsomt brak, sier en 24 år gammel arbeider, Mousumi, til AFP.

Det er ikke uvanlig at bygninger kollapser i Bangladesh, siden mange bygninger ikke oppfyller sikkerhetskravene.

Over 70 mennesker mistet livet da en tekstilfabrikk kollapset i 2005, og i fjor omkom 112 mennesker i en brann i en tekstilfabrikk utenfor Dhaka.

Personvernpolicy