Bayern München - Barcelona 4-0

Barcelona fikk rundjuling

Thomas Müller (midten) og Arjen Robben avgjorde på lang vei semifinalen med henholdsvis to og en scoring. (AFP/NTB Scanpix)
Thomas Müller (midten) og Arjen Robben avgjorde på lang vei semifinalen med henholdsvis to og en scoring. (AFP/NTB Scanpix)

De tyske mesterne slo de spanske mesterne 4-0 i mesterligaens første semifinale.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mesterligaen 1. semifinale

Bayern München (Tyskland) – Barcelona (Spania) 4-0 (1-0)

Mål: 1-0 Thomas Müller (25), 2-0 Mario Gómez (49), 3-0 Arjen Robben (73), 4-0 Müller (82).

68.000 tilskuere.

At to av scoringene burde ha vært annullert, la neppe en demper på festen i München. Tyskerne har et strålende utgangspunkt før neste ukes returkamp på Camp Nou. Og selv om Barcelona som vanlig så mest til ballen, var det Bayern-spillerne som virket sultne og skapte de store sjansene på eget gress.

Les fyldig referat fra kampen

Det forløsende 1-0-målet kom da Franck Ribérys corner i det 25. minuttet gikk til Arjen Robben på motsatt side, og nederlenderen løftet ballen inn i feltet. Der var Dante suveren i lufta og stanget ballen til Thomas Müller, som headet videre via Barca-keeper Victor Valdés og i mål.

– Laget gjorde det fantastisk. En sånn kveld har jeg aldri opplevd, og det får jeg nok ikke på lang tid heller. 4-0 mot det beste laget i verden. Det er som en drøm.

Slik oppsummerte klubbdirektør Karl-Heinz Rummenigge tirsdagskvelden. Også spillerne, deriblant målscorer Arjen Robben, slet med å forklare storseieren.

– Galskap. Det er vanskelig å fatte at det var Barcelona vi spilte mot. Vi vinner 4-0, da kan man være stolt, sa lynvingen.

Annen omgang var tre minutter gammel da Bayern fikk en ny, denne gang noe urettferdig, scoring. Robben slo hjørnesparket og Müller headet mot mål fra bakerste stolpe. I feltet stupte en offsideplassert Mario Gómez fram og dyttet inn 2-0.

Dommer i fokus

Et nytt mål med bismak ble det for vertene da Robben stormet fram på en kontring etter 72 minutter spill. Han fikk ballen av Bastian Schweinsteiger og slapp helt fri da Müller sperret Jordi Alba på ufint vis. Dommer Viktor Kassai lot nederlenderen gå, og fra skrått hold trillet han inn 3-0.

Les flere fotballnyheter fra ABC Nyheter

Med nok et typisk Bayern-angrep ble Barcelona overlistet på ny knapt ti minutter senere. Rødtrøyene rulle ut på venstrekanten, og Ribéry slapp ballen til David Alaba. Han slo flatt inn foran mål, der Müller løp inn 4-0.

Tøft for Messi.

Før pause hadde Barcelona notert én stor sjanse som Dante med et nødskrik fikk avverget foran skotuppene til Lionel Messi. Gjestene hadde hakket mer å puste lettet ut for.

Allerede etter to minutter var Robben farlig frampå, men valgte å skyte fra skrått hold da han hadde to lagkamerater med seg for blankt mål. Valdés avverget med en beinparade.

I det 16. minuttet ropte Bayern München på straffe da Gerard Pique stoppet Philipp Lahms skudd med armen. En lignende situasjon oppsto da Dante headet ballen i hånden til Dani Alves etter halvtimen, men Kassai lot begge situasjonene passere.

Messi fikk for øvrig lite å jobbe med i München tirsdag kveld. Argentineren ble friskmeldt i timene før kampen, men selv med målgarantisten i startoppstillingen ble Barcelona grundig rundspilt.

– I dag møtte vi et lag som simpelthen var bedre enn oss og visste hvordan de skulle slå oss. De presset oss så hardt av vi ikke klarte å skape noe framover. Da kan ikke verken Messi eller noen andre skille seg ut, sa Barca-back Daniel Alves.(©NTB)

Les flere nyheter fra ABC Nyheter

Personvernpolicy