Mange drept i moskeangrep og sammenstøt i Irak

Regjeringsstyrker på vei mot Hawija i Kirkuk-regionen nord i Irak. Minst 27 mennesker ble drept og rundt 70 skadd i Hawija-området tirsdag, ifølge offisielle kilder i Bagdad. Sikkerhetsstyrker gikk tirsdag inn i Hawijah-området på jakt etter opprørere, og åpnet ikke ild før de selv ble skutt på, sa offiserer i den irakiske regjeringshæren ifølge nyhetsbyrået AFP. Foto: Saad Shalash / Reuters / NTB scanpix
Regjeringsstyrker på vei mot Hawija i Kirkuk-regionen nord i Irak. Minst 27 mennesker ble drept og rundt 70 skadd i Hawija-området tirsdag, ifølge offisielle kilder i Bagdad. Sikkerhetsstyrker gikk tirsdag inn i Hawijah-området på jakt etter opprørere, og åpnet ikke ild før de selv ble skutt på, sa offiserer i den irakiske regjeringshæren ifølge nyhetsbyrået AFP. Foto: Saad Shalash / Reuters / NTB scanpix

Mange mennesker er drept i angrep mot moskeer i Irak. Andre omkom i sammenstøt mellom sikkerhetsstyrker og demonstranter, og to sunniarabiske ministere har trukket seg fra regjeringen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bølgen av moskeangrep og sammenstøt tirsdag krevde minst 53 menneskeliv, ifølge nyhetsbyrået AFPs oversikt. I området nær Hawijah i Kirkuk-provinsen nord i Irak ble 27 mennesker drept og rundt 70 skadd tirsdag.

Sikkerhetsstyrker skal tirsdag ha gått inn i Hawijah-området på jakt etter opprørere, og ifølge offiserer i regjeringshæren åpnet soldatene først ild etter at de selv var blitt skutt på, To regjeringssoldater skal ha blitt drept i denne operasjonen.

Undervisningsminister Mohamed Ali Tarim og vitenskaps- og teknologiminister Abdulkarim trakk seg begge fra regjeringen tirsdag. De gikk av i protest mot regjeringsstyrkenes opptreden i Kirkuk, ble det opplyst på offisielt hold i Bagdad.

Ni personer ble drept og 25 såret da granater tirsdag traff en moské i Muqdadiyah nordøst i Bagdad. Tidligere på dagen eksploderte to veibomber idet sunnimuslimer forlot en moské sør i Bagdad, der fire mennesker ble drept og 14 såret, ifølge iranske myndigheter.

Personvernpolicy