Vil kaste abortpresten ut av landet

Abortmotstander Ludvig Nessa leder fortsatt an i demonstrasjoner mot selvbestemt abort. her fra en aksjon utenfor Stortinget i fjor. Foto: Stian Lysberg Solum (NTB scanpix)
Abortmotstander Ludvig Nessa leder fortsatt an i demonstrasjoner mot selvbestemt abort. her fra en aksjon utenfor Stortinget i fjor. Foto: Stian Lysberg Solum (NTB scanpix)

Skatteetaten vil sende den kjente abortmotstanderen Ludvig Nessa ut av landet fordi han ikke er registrert med fast adresse i folkeregisteret.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sammen med prestekollega Børre Knudsen, har Ludvig Nessa vært en av Norges mest aktive og mest kjente abortmotstandere. Parets mange aksjoner mot selvbestemt abort på 1980-tallet førte blant annet til at Nessa ble kastet ut av presteboligen sin i 1991.

Etter dette har Ludvig Nessa vært registrert som uteligger, skriver den kristne avisen Dagen.

– Jeg nektet å melde flytting den gang, og de registrerte meg som person uten fast bosted, altså en uteligger, avslører Nessa overfor avisen.

Les også: - Terror en konsekvens av abort

Veksler mellom bedehus og hytte

Prestene Børre Knudsen og Ludvig Nessa vakte på 80-tallet stor medieoppmerksomhet med sine aksjoner mot abort. De to prestene ble i 1988 arrestert da de var i ferd med å gjennomføre en «begravelse» av en babykiste på Vår Frelsers Gravlund i Oslo. Arkivfoto: Henrik Laurvik (NTB)Prestene Børre Knudsen og Ludvig Nessa vakte på 80-tallet stor medieoppmerksomhet med sine aksjoner mot abort. De to prestene ble i 1988 arrestert da de var i ferd med å gjennomføre en «begravelse» av en babykiste på Vår Frelsers Gravlund i Oslo. Arkivfoto: Henrik Laurvik (NTB)

I dag veksler han mellom å sove på et bedehus i Fredrikstad og på en hytte han eier i Sarpsborg, men som ikke lars eg godkjenne til å registrere som helårsbolig.

Skatteetaten vil nå registrere abortpresten som utvandret av landet, og sendte ham i forrige uke brevet «Forhåndsvarsel om utvandring».

Har to uker på seg

Nessa har 14 dager på seg fra han mottok brevet til å gjøre rede for sine boforhold, men stiller seg undrende til fremgangsmåten, som han ikke er spesielt imponert over.

Les også: Ludvig Nessa bortvist fra bispevigsling

– Og dette kommer fra Skattetaten som har mottatt skatt og avgifter fra meg i alle disse årene. Dessuten sendte de jo brevet til min korrekte postadresse på bedehuset, sier Nessa videre til avisen.

Les også: Angrepsbølge på abortklinikker

Ludvig Nessa har allerede svart på brevet han mottok, og har send et svar adressert til det han kaller «Byråkratitrollet», noe han forsvarer ved at brevet han selv mottok var sendt uten noen navngitt saksbehandler.

Svarbrevet

Brevet som Nessa har sendt til Skatteetaten, har han selv lagt ut på sin åpne Facebook-profil. Dette skriver den kjente abortmotstanderen i sitt svarbrev til skattemyndighetene:

«Til ”byråkratitrollet”!

Jeg fikk den 11.04.2013 et usignert brev fra skatteetaten (ref.: 2013/262045) med tittelen ”Forhåndsvarsel om utvandring”. Dette oppfatter jeg som en lite tilslørt trussel om utkastelse av landet. For som det står i brevet: ”Hvis vi ikke mottar flyttemelding eller annen tilbakemelding fra deg innen 14 dager, vil det bli fattet vedtak om å registrere deg som utflyttet fra Norge”. Dette kaller jeg ”statlig mobbing”.

Jeg er født i Norge og er norsk statsborger. Fast bopel har jeg aldri hatt noe annet sted enn i Norge. Utenlands har jeg kun vært som turist. Ser vi bort fra korte ferieopphold og en del raske shoppingturen til Sverige, har jeg de siste 20 årene knapt nok vært utenlands.(...)» Les resten av tilsvaret her.

Personvernpolicy