Antatte al-Qaida-medlemmer pågrepet i Spania

To antatte al-Qaida-medlemmer er blitt pågrepet i Spania, opplyser spanske myndigheter.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De to mistenkes for å være tilknyttet al-Qaidas fløy i Nord-Afrika (AQIM).

Den ene av de to er av algerisk opprinnelse og ble pågrepet i byen Zaragoza, mens den andre ble pågrepet i Murcia-regionen, heter det i en kunngjøring fra det spanske innenriksdepartementet.

Ifølge departementet har de to en profil som ligner de to brødrene som er mistenkt for terrorbombene i Boston. Pågripelsen kom etter samarbeid med politiet i Frankrike og Marokko.

Nylig radikalisert

Detaljer rundt pågripelsen er ennå ikke kjent, men de to blir trolig framstilt for varetektsfengsling torsdag.

Ifølge en anonym rettskilde ble de to radikalisert nokså nylig, og de skal ha vært hyppig inne på jihadistiske nettsider.

Flere antatte islamistiske ekstremister har blitt pågrepet i Spania de siste årene. Så sent som i februar i år ble en 22 år gammel marokkaner pågrepet og siktet for å ha planlagt terrorangrep i Spania og andre steder i Europa.

Togbomber

I mars i fjor ble en mann med saudiarabisk bakgrunn pågrepet i Valencia, anklaget for å ha drevet flere jihadistiske nettsider og for å ha delt dokumenter med ekstremister.

I august i fjor opplyste spanske myndigheter at de hadde pågrepet to tsjetsjenere og en tyrker, som alle var mistenkt for å være medlemmer av al-Qaida. Også de ble siktet for å ha planlagt terrorangrep i Spania og andre europeiske land.

11. mars 2004 ble Spania rammet av et av de verste terrorangrepene i Europa. 191 mennesker ble drept da bomber eksploderte på flere pendlertog i Madrid.

Personvernpolicy