Finnair selger seg ut av Norwegian

Norwegian har tatt av på børsen, og ifølge DN ønsker finnene å selge aksjene og skaffe seg en pen gevinst. Foto: Paul Kleiven / NTB scanpix.
Norwegian har tatt av på børsen, og ifølge DN ønsker finnene å selge aksjene og skaffe seg en pen gevinst. Foto: Paul Kleiven / NTB scanpix.

Flyselskapet Finnair planlegger ifølge Dagens Næringsliv å selge alle sine aksjer i Norwegian. Med dagens kurs kan finnene få rundt 400 millioner kroner.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Finnair ble storaksjonær i Norwegian da det solgte datterselskapet FlyNordic til Norwegian. Avtalen i 2007 innebar at Finnair fikk aksjer i Norwegian tilsvarende cirka 5 prosent av det norske selskapet.

Nå benytter Finnair den kraftige kursoppgangen i Norwegian til å selge seg ut, skriver Dagens Næringsliv.

Les også: Disse Norwegian-tallene har du aldri sett før

Ifølge avisens kilder er det ventet at aksjene blir solgt mandag.

Med dagens kurs kan Finnair få rundt 400 millioner kroner og selskapet vil dermed sitte igjen med en gevinst på cirka 260 millioner kroner, ifølge avisen.

Finnairs aksjepost i Norwegian er på 4,69 prosent, og det er derfor ikke nødvendig å sende flaggemelding til Oslo Børs. Men Finnair må informere den finske børsen om salget.

Finnair er den tredje største eieren i Norwegian. Norwegian-sjef Bjørn Kjos og hans selskap HBK, samt Folketrygdfondet, er de to største eierne.

Les også: Nå skal Norwegian fly direkte til Florida

Personvernpolicy