Jente dopet ned på russestreff i Hedmark

En 18 år gammel russejente fikk pustestans og falt i koma etter å ha blitt dopet ned på et russetreff i Kongsvinger. Venner reddet trolig livet hennes.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Jenta ble kjørt i ambulanse til sykehuset i Kongsvinger fredag kveld, og tilstanden var en stund kritisk, da jenta fikk pustestans.

18-åringen skal ikke ha vært særlig beruset da hun gikk seg en tur på området. Da hun kom tilbake til russebilen hun er med på, virket hun fjern, og sovnet.

Det var russevenner av jenta som slo alarm da de ikke fikk kontakt med henne, og merket at hun hadde pustevansker. De ringte etter hjelp, og politi og ambulanse var raskt på stedet.

– Uten omsorgen fra venner spørs det hvordan det hadde gått med jenta, uttaler både pårørende og andre kilder til Glåmdalen.

Politiet oppfordrer til forsiktighet, og mistenker at 18-åringen har fått i seg GHB.

– Det er et farlig dop som er lett å skjule i drikkevarer. Derfor er det viktig å vite hva man drikker. Ikke smak på drikkevarer du ikke kjenner opprinnelsen til. Dessuten: Pass på hverandre og hold sammen, oppfordrer Jørn Akre ved politiets operasjonssentral i Hedmark.

Lørdag formiddag ble 18-åringen utskrevet. Hun skal ikke ha blitt utsatt for noe overgrep.

Personvernpolicy