Meny

Litauer dømt for bildrap i Troms

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En 25-årig litauer, bosatt på Vannøya i Troms, er dømt til fengsel i ett år og ni måneder for uaktsomt bildrap.

Nord-Troms tingrett har også inndratt mannens førerkort i tre år.

Natt til 16. desember i fjor kjørte 25-åringen på en 42 år gammel mann, og forlot ham i veien på Vannøya i Karlsøy kommune. 25-åringen forklarte i retten at han gikk ut av bilen og sjekket mannens puls.

Han trodde mannen var død, fikk panikk, plukket opp bildeler og kjørte fra stedet.

Den påkjørte mannen døde samme morgen av skadene, eventuelt av nedkjøling. Han ble funnet i åttetiden av en kvinne som kom kjørende hjem fra nattevakt.

Politiet pågrep litaueren samme dag, og han tilsto i første avhør at det var han som hadde kjørt bilen.

Ifølge dommen hadde 25-åringen trolig en promille på omkring 1,0 da påkjørselen skjedde. Han erkjente seg delvis skyldig etter tiltalen.

Litaueren erkjente ikke skyld for å ha forlatt mannen døende fordi han mente at mannen allerede var død etter påkjørselen. Retten frikjente ham da også for å ha forlatt 42-åringen i hjelpeløs tilstand, og mener at det er tvil om vilkårene til subjektiv skyld er oppfylt.

– Selv om tiltalte ikke er funnet skyldig i å ha forlatt mannen i hjelpeløs tilstand, er det likevel slik at det å unnlate å varsle er en alvorlig handling, heter det i dommen.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus