Meny

Hells Angels tok farvel med Espen (35)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nærmere 800 personer tok fredag farvel med mangeårig Hells Angels-medlem Espen Juliussen (35).

Motorsyklister fra inn og utland deltok i begravelsen som fant sted i Oslo Domkirke fredag.

Juliussen hadde vært fullverdig medlem i ti år, da han døde 5. april i år i en vådeskuddsulykke.

250 medlemmer kjørte i kortesje fra Oslo-charterets klubbhus på Alnabru og ned til domkirken på Stortorget.

I dagene før begravelsen varslet talsmann for Hells Angels, Rune Olsgaard, at alle medlemmene av klubben ville stille i full HA-uniform. Olsgaard opplyste overfor Dagbladet at klubben ikke hadde planlagt noe eget sikkerhetsopplegg rundt seremonien.

- Det er jo en begravelse, da forventer vi at folk opptrer med respekt. Vi har dessuten hatt en god dialog med politiet, sa han.

Les også: Politiet stormet Hells Angels-lokaler

Sterkere broderskap

Etter begravelsen stoppet trafikken opp utenfor domkirken da medlemmene kjørte i prosesjon til Østre Aker gravlund, der 35-åringen ble jordfestet.

Klubbens medlemmer var med på å kaste jord på kisten for å vise sin siste respekt.

Professor i kriminologi ved politihøgskolen i Oslo Paul Larsson forklarer til TV 2 at begravelser som Hells Angels holdt fredag ikke er et unikt fenomen.

– Det er ikke noe enestående, man finner det i lukkede selskaper hvor samholdet er veldig sterkt. Da blir ritualer som begravelse en bekreftelse på dette brorskapet, sier han.

Larsson mener begravelser er noe av det viktigste medlemmene gjør for å føle samhold.

– Dette er en av de positive sidene med den type grupper, dette er det mest sosiale de har, det er her de hører hjemme, det er her de får aksept. Da blir begravelser noe av det viktigste for å bekrefte sin posisjon og føle enda sterkere samhold, sier han

Les også: Hells Angels-rettssaken har startet

Politi i sivil

Politiet holdt under begravelsen en svært lav profil. Utenfor Domkirka og på Østre Gravlund var kun sivilkledd politi tilstede.

Sjefen for seksjon for organisert kriminalitet i Oslopolitiet, Einar Aas, har uttalt til Aftenposten at de vil forholde seg til dette som en vanlig begravelse, men at de tar visse forholdsregler.

Politiet var fredag involvert i forbindelse med den trafikkmessige avviklingen av begravelsen og sperret av enkelte kryss for at kortesjen ikke skulle bli brutt.

- Det er riktig at vi er i jevnlig dialog med dette MC-miljøet. Men valget av domkirken som sted for begravelsen er noe vi ikke har hatt befatning med, sa Aas.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus