Meny

Alvorlig ulykke hos Molde Fotballklubb:

Arbeider holdt på å dø i ulykke på Aker stadion

KUNNE BLITT DREPT: En ansatt i Molde Fotballklubb ASA kunne mistet livet da han i mars i år jobbet på stadion. Kun flaks gjorde at han overlevde. (Foto: Wkipedia/Michael Toft Schmidt)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bare flaks gjorde at en MFK-ansatt ikke døde av forgiftning på Molde FKs hjemmebane, Aker stadion.

- Slike ulykker kan få fatale utfall og risikoen er stor for alvorlige ulykker. I verste fall kan det ende med døden dersom man ikke utfører jobben på riktig og forsvarlig måte, opplyser Bjørn Maur i Arbeidstilsynet Midt Norge til ABC Nyheter.

- Skulle sette inn et vindu

4. mars i år ble vedkommende arbeider, en 36 år gammel mann, skadet da han skulle sette inn et vindu i en betongvegg på stadion.

Ifølge Arbeidstilsynet var en bensindreven betongsag han brukte ikke kraftig nok til å bryte gjennom veggen fra utsiden og han måtte da gå på innsiden for å fullføre jobben. Rommet var lite og hadde for dårlig utluftingsmuligheter.

Etter kort tid gikk arbeideren i bakken med kullosforgiftning.

- Vedkommende hadde ikke riktig verneutstyr i forbindelse med en slik jobb og han besvimte da han jobbet med vinduet, sier Maur til ABC Nyheter.

Maur sier det kun var flaks at ulykken ikke fikk et tragisk utfall.

- Når det gjelder arbeid i trange rom med arbeidsutstyr, i dette tilfellet en bensindrevet betongsag som avgir svært giftig avgasser, er det av stor betydning å bruke luftforsynt åndedrettsvern.

- Han ble heldigvis funnet etter kort tid og fraktet til Molde sykehus, fortsetter Maur.

Sjekket ikke godt nok

Molde Fotballklubb tar saken på alvor og går nå gjennom egne rutiner rundt klubbens HMS-arbeid. I kjølvannet av saken har det kommet frem at klubben verken sjekket verneutstyret eller kompetansen til arbeideren for en slik jobb.

Molde FK, som er ansvarlig for at alt er forskriftsmessig i orden, tok det for gitt at de opplysningene arbeideren som ble skadet ga, stemte.

- Han hadde jobbet to år i Skanska og etter det vi trodde var han klarert for slike typer jobber der. Men vi tok oss ikke bryet med å sjekke godt nok om det var tilfellet, sier driftssjef i Molde Fotball ASA, Aadne Orvik, til ABC Nyheter.

- Men vi ser selvsagt alvorlig på det som skjedde og går gjennom egne rutiner for fremtiden.

Orvik forsøker å avdramatisere saken og sier vedkommende arbeider som ble skadet kort tid etter var tilbake på jobb.

- Han tok feil av to helt like masker, den han brukte var ikke god nok. Men han var tilbake på stadion et par dager etterpå.

Politiet koblet inn

I slike saker blir politiet rutinemessig koblet inn. Leder for etterforskningsavdelingen ved Møre- og Romsdal Politidistrikt avd. Molde, Kjell Moen, sier imidlertid at de ikke går videre med saken.

- Dette handlet om feil bruk av verneutstyr og en sak vi i politiet ikke etterforsker videre. Molde Fotballklubb og Arbeidstilsynet har en dialog rundt saken og det er lite vi kan gjøre med dette, sier Moen til ABC Nyheter.

Innen 1. mai må Molde Fotballklubb framlegge dokumentasjon på at påleggene fra Arbeidstilsynet er fulgt opp.

Norsk Toppfotball (NTF) er informert om hendelsen. Organisasjonen ble varslet fordi de som organisasjon er involvert i alle Tippe- og Adeccoligaklubbenes HMS-arbeid.

Molde møter Odd til Tippeligakamp i Skien kl 15.30 lørdag. Molde står så langt uten poeng i årets seriespill.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus