Meny

Har funnet bil som kan knyttes til bombemistenkt

Bilen som delstatspolitiet i Connecticut lette etter i forbindelse med jakten på mannen som er mistenkt for Boston-bombene, er funnet i Boston-området.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Følg utviklingen direkte her:


Her pågår den intense jakten:

Vis Shootings 4/19 MIT && Carjacking related to boston bombers i et større kart


Fakta om bombeeksplosjonene i Boston:

  • Klokken 14.50 lokal tid mandag 15. april ble to kraftige eksplosjoner utløst under Boston maraton, like ved mållinjen på nordsiden av Boylton Street.
  • Mange mosjonsløpere var i ferd med å fullføre løpet da eksplosjonene inntraff.
  • Tre personer ble drept: Martin Richard (8), Krystle Campbell (29) og den kvinnelig kinesisk studenten Lu Lingzi.
  • 176 mennesker ble såret, for to av disse var tilstanden fortsatt kritisk torsdag.
  • 30 nordmenn var påmeldt løpet. Utenriksdepartementet har ikke fått noen opplysninger om at noen av dem er blitt skadd.
  • Eksplosjonene ble utløst med rundt fem sekunders mellomrom. Bombene var plassert mellom 45 og 90 meter fra hverandre, ifølge flere medier.
  • Opplysninger om at en tredje udetonert bombe var funnet i området, er senere blitt tilbakevist.
  • Torsdag og fredag offentliggjorde politiet bilder og video av to unge menn som mistenkes for terroraksjonen.

(Kilder: NTB, Reuters, AFP, CNN, NBC)

Connecticut-politiet opplyste tidligere fredag at de lette etter en grå Honda CRV, som ble kjørt av en person som «kunne ha tilknytning til bombeangrepet».

Men en stund senere opplyste en politikilde at den aktuelle bilen var funnet i Boston-området. Eksakt hvor den ble funnet, er ikke klart.

I Boston-forstaden Watertown pågikk det fredag en storstilt politiaksjon for å finne 19-åringen Dzjokhar Tsarnajev, som mistenkes for å stå bak bombeangrepet mandag. Tsarnajevs bror ble natt til fredag drept av politiet.

Connecticut er nabostat til Massachusetts, der Boston ligger.

Tidligere fredag ba delstatspolitiet i Massachusetts alle som bor i storbyen Boston og området rundt, om å holde seg innendørs mens de leter etter den ene mannen som er mistenkt for å stå bak bombeangrepet mandag.

Anbefalingen om å holde seg innendørs er blitt utvidet til også å gjelde hele Boston by, sier Bostons politimester Ed Davis på en pressekonferanse.

To tsjetsjenske brødre, Tamerlan og Dsjokhar Tsarnajev, mistenkes for å ha stått bak bombene under Boston maraton, melder amerikanske medier.

Ifølge flere amerikanske medier ble Tsarnajev født i Russland, mens lillebroren ble født i Kirgisistan. De to flyttet til USA sammen med familien i 2002 eller 2003.

Begge de to brødrene skal ha fått militær opplæring, men det har ikke kommet fram hvor de har fått denne.

Tamerlan Tsarnajev var en ivrig bokser og drømte om å komme på USAs OL-landslag for å skaffe seg et amerikansk pass.

De to regnes som hovedmistenkte etter bombene som gikk av under Boston Marathon mandag denne uka.

Politiet holdt en pressekonferanse om situasjonen klokken 14 norsk tid, uten at de fremkom mange nye opplysninger i saken. Men det ble blant annet sagt at jakten som pågår vil kunne fortsette i mange timer fremover.

Guvenør Deval L. Patrick råder alle som bor i millionbyen Boston eller i byens forsteder om å holde seg innendørs til situasjonen er avklart.

Norsk student: - Jeg føler meg trygg

– Vi har blitt bedt om å holde oss innendørs. Skolen er også stengt for dagen, forteller norske Ina Nygård Mossin som for tiden bor og studerer i Boston.

Til ABC Nyheter beskriver hun situasjonen i Boston som surrealistisk.

– Jeg føler meg trygg, men situasjonen er åpenbart ikke hverdags. ANSA New England gjør imidlertid en god jobb med å holde studenter i området oppdatert med råd om hvor man kan henvende seg og få hjelp eller noen å snakke med etter bombingen og nå også under unntakstilstanden, forteller hun.

Kastet eksplosvier mot politiet

Den første av de to mistenkte viste seg å ha et bombebelte på seg, og dette styrker mistanken om at også den andre har det.

Det har også kommet frem at splinter fra dette beltet var årsaken til skadene som senere førte til at den første av de to nå er erklært død.

Den intense jakten på de mistenkte har pågått i timevis, og innen førstemann ble pågrepet, kastet begge eksplosiver mot politiet.

Politiet betegner den ettersøkte som bevæpnet og svært farlig.

– Han utgjør en trussel for alle som nærmer se ham, sier Bostons politimester Ed Davis.

All kollektivtrafikk stanset

I et forsøk på å finne mannen er all offentlig transport i Boston-området nå stanset, og folk blir bedt om å forlate T-banestasjoner og busstopper og forsøke å ta seg hjem. Butikker og bedrifter oppfordres samtidig til å holde stengt, og folk bes om å holde seg innendørs til de får politiet på døra.

En BBC-journalist på stedet skrev tidligere på Twitter at han har snakket med et vitne som hevder at den mistenkte ble omringet av rundt åtte politimenn.

Den andre mistenkte er altså fortsatt på frifot.

Politiet omtaler mannen som en terrorist som har som mål å drepe folk, skriver Reuters.

Lokale myndigheter sier i en uttalelse at de mistenkte er terrorister fra et oversjøisk land - altså at de ikke er amerikanere - og at de har hatt militær opplæring. De skal ha oppholdt seg i USA i ett års tid.

Det er også bekreftet at en politimann ble såret under pågripelsen. Dette er altså en annen politimann enn han som døde av skuddskader tidligere.

Jakten på den andre mistenkte fra maraton-bombingen i sentrum av Boston pågår for fullt i Watertown like utenfor storbyen. De ber folk som befinner seg i området om å holde seg innendørs.

Flere busser er kommet til for å frakte evakuerte bort fra området der den massive aksjonen pågår.

Den mistenkte som fortsatt er på frifot har av FBI vært omtalt som «Mistenkte 2», iført hvit caps på bildene som er offentliggjort. Mannen iført svart caps på bildene, omtalt som «Mistenkte 1», er mannen som tidlig i morges lokal tid ble bekreftet død.

Etter flere dagers intens etterforskning offentliggjorde FBI torsdag bilder og video av to menn som mistenkes for terrorangrepet. Fredag morgen ble flere bilder offentliggjort, der ansiktene kommer bedre frem.

– Vi ser etter han som har på seg hvit hatt på bildene. Han er mistenkt for å være involvert i Boston-angrepet, sier politimesteren på en pressekonferanse.

– Det vi er mest bekymret for akkurat nå, er dem som bor i nabolaget. Denne mannen regnes for å være væpnet og farlig, og han utgjør en trussel mot alle som nærmer seg ham. Vær svært forsiktig og hold dere hjemme, fortsetter han.

En politimann er blitt drept og en ble alvorlig såret i jakten på de to.

Her pågår aksjonen akkurat nå:

Vis Shootings 4/19 MIT && Carjacking related to boston bombers i et større kart
Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
19:17 Kallmyr: – Statsråden kan ikke instruere Utlendingsnemnda om å la familien få bli18:35 Regjeringspartiene klubbet ned gratis skolemat18:21 Ekspresident Mursi død etter kollaps i rettsmøte18:09 FNs klimaeksperter hyller skoleelevers klimastreik18:08 Kristoff sjanseløs i spurten i Sveits18:06 Stor undersøkelse: Vy har mer fornøyde kunder enn SJ17:58 Brann ved toglinje i Østfold17:42 – Høyreekstremt motiv bak tysk politikerdrap17:32 Vinstra-saken: – Å drepe virket interessant17:08 Båret bort av politiet: – De fikk fem minutter på seg17:00 Norge inn i ny EU-avtale: – Politikken har vært katastrofalt dårlig16:54 Dansk økokrim har ransaket Nordeas danske hovedkvarter16:44 Hagen tar fri når Stortinget vedtar nye bompengeprosjekter16:40 Tidligere domfelt lærer dømt for vold mot to elever16:38 Drapstiltalt ektemann om aktor: – Respektløs16:18 Iran hevder å ha avslørt amerikansk spionnettverk16:05 Airbnb vokste kraftig i 201816:04 Mann varetektsfengsles etter dødsfall i Trondheim15:53 «Grovt umenneskelig»: Mor fraktet bevisstløs ut av landet14:33 Sylvi Listhaug til Askøy etter drikkevannsskandalen14:15 Ny rapport: Farligere og mer moderne atomvåpen12:27 Vy tapte sju norske tostrekninger til svenskene11:52 Mine fra 2. verdenskrig sprenges i Østersjøen11:38 Mann siktet for uaktsomt drap etter dødsfall i Trondheim11:38 Trump mener jobben bare er halvgjort og vil ha fire år til11:37 Lekkasje i hydrogentank var årsak til eksplosjon i Sandvika11:36 30 drept i selvmordsangrep i Nigeria11:24 Famling i mørket etter forklaring på strømbrudd i Sør-Amerika11:20 Iran: Atomavtalen brytes innen ti dager11:13 Inn i midnattssolas rike10:58 Golfforbundet jubler etter US Open-bragden: – Fryser på ryggen10:43 Equinor fant olje i Norskehavet10:29 Advarte mot Ludvigsen: Ikke la han være alene med beboere10:25 Mattilsynet fant færre brudd på dyrevelferdsloven etter flere tilsyn10:17 Huaweis grunnlegger venter milliardtap10:16 Paraply-aktivist løslatt før tiden – slutter seg til Hongkong-demonstrantene10:06 Tutta hyller Hovland etter US Open-bragden09:43 LSK-profil ute i flere uker09:42 Økt satsing på kvinnene i hoppsporten09:29 Drapstiltalt 17-åring erkjenner ikke straffskyld09:16 Jemtland-saken: Ektemannen erkjenner ikke skyld09:13 Ettåring i Askøy døde av blodforgiftning – hadde to bakterietyper09:11 Veksten i eiendomsskatten stanser opp09:02 Pakistansk aktivist drept08:51 Casper Ruud falt én plass på rankingen08:49 – Solskjær fast bestemt på at Pogba blir i United08:40 Hovland klatret 324 plasser på verdensrakingen i golf08:35 Mann tiltalt for incest og overgrep mot to sønner08:17 VM-spillerne nyter VM-stemningen i Reims07:56 Tolv sivile skal ha blitt drept av opprørere i Syria07:46 – Synlige ører på pass bryter med religionsfriheten07:40 Undersøkelse: Fire av ti nordmenn har sett barn med berusede voksne i Syden07:34 Danske blir borgermester i tyske Rostock07:05 Mesterskapsspilleren Minde runder 100 kamper06:53 Gold Cup fotball menn søndag06:47 VG: RBK-bud på Haugesunds Wadji06:27 Her er alternativene for Norge i fotball-VM06:15 Nyland kan få knallhard konkurransen fra "rekordmann" Butland06:10 Tidligere NSB-sjef: Politikere lider av konkurransehysteri05:55 Dette skjer i dag05:44 Dette skjedde i natt05:30 Vinstra-drapet: Aktor legger fram filmmanus som bevis05:24 Protestleder løslatt fra fengsel i Hongkong04:56 Mann kjørte flere kilometer i motsatt kjørefelt i Oslo04:54 Fylkesnes ut mot regjeringen etter aksjesalg i Entra04:48 Valgdagsmåling: Tidligere førstedame leder an i Guatemalas presidentvalg04:43 Viktor Hovland hylles etter amatørrekord og 12. plass i US Open03:42 Babe Ruth-drakt satte auksjonsrekord - solgt for 49 millioner03:39 Huawei spår salgssvikt i utlandet03:37 Mann slått med flaske på pub i Sandefjord03:05 Bondeorganisasjoner forhandler med staten om klimaavtale02:09 Homoaktivister: Nynazister kartlegger oss02:05 Trump anklager New York Times for forræderi01:44 Dugnad leverte 101 tips om arbeidslivskrim i Oslo00:14 Biltrafikken øker i Kristiansand23:18 Trump anklager New York Times for forræderi22:31 Lastebil i grøfta – har flere tonn propan i lasten22:27 Franske bønder og vingårder hardt rammet av uvær21:54 Tredje strake ligaseier for Rosenborg21:42 Toryer i TV-krangel om brexit-scenarioer21:39 NHO Reiseliv vil ha begrensninger i cruisetrafikken21:19 Høiland-stunt provoserte publikum på Åråsen21:15 Væpnet ran av frisørsalong - to pågrepet på toget21:05 Boeing-sjef erkjenner feil i håndteringen av varselsystemer21:01 Netanyahu innviet Trump-bosetning20:28 Mann pågrepet etter politikerdrap i Tyskland20:14 Glimt nedkjempet bunnlaget Strømsgodset20:13 Omdiskutert utvisning ødela for Lillestrøm mot Viking20:11 Tenåring med skuddshow mot Odd20:08 Diop reddet Kristiansunds rekke uten tap19:52 Åpner for elefantjakt igjen - utløser store diskusjoner19:51 Molde-seier over Ranheim19:50 Brann risikerer bot etter at supportere fyrte opp bluss19:49 34 personer drept i angrep mot to landsbyer i Nord-Nigeria18:52 Legenden Eggen hyllet og æret med statue18:41 Demonstrerte mot retur av Abbasi-familien til Afghanistan18:39 I 350 år holdt den stand mot Atlanteren. Så gravde byen et hull i sitt eget forsvarsverk18:28 Sælid fikk skuespiller-Hedda18:06 Grønn Ungdom vil innføre kvote på tre flyreiser i året18:05 Christiansen på fjerdeplass i Barcelona
Siste nytt
19:17NorgeKallmyr: – Statsråden kan ikke instruere Utlendingsnemnda om å la familien få bli18:35NorgeRegjeringspartiene klubbet ned gratis skolemat18:21VerdenEkspresident Mursi død etter kollaps i rettsmøte18:09PolitikkFNs klimaeksperter hyller skoleelevers klimastreik18:08SportKristoff sjanseløs i spurten i Sveits18:06ReisenyheterStor undersøkelse: Vy har mer fornøyde kunder enn SJ17:58ReisenyheterBrann ved toglinje i Østfold17:42Politikk– Høyreekstremt motiv bak tysk politikerdrap17:32NorgeVinstra-saken: – Å drepe virket interessant17:08PolitikkBåret bort av politiet: – De fikk fem minutter på seg17:00PolitikkNorge inn i ny EU-avtale: – Politikken har vært katastrofalt dårlig16:54PengerDansk økokrim har ransaket Nordeas danske hovedkvarter16:44PolitikkHagen tar fri når Stortinget vedtar nye bompengeprosjekter16:40NorgeTidligere domfelt lærer dømt for vold mot to elever16:38NorgeDrapstiltalt ektemann om aktor: – Respektløs16:18PolitikkIran hevder å ha avslørt amerikansk spionnettverk16:05PengerAirbnb vokste kraftig i 201816:04NorgeMann varetektsfengsles etter dødsfall i Trondheim15:53Norge«Grovt umenneskelig»: Mor fraktet bevisstløs ut av landet14:33Helse og livsstilSylvi Listhaug til Askøy etter drikkevannsskandalen14:15VerdenNy rapport: Farligere og mer moderne atomvåpen12:27PengerVy tapte sju norske tostrekninger til svenskene11:52VerdenMine fra 2. verdenskrig sprenges i Østersjøen11:38NorgeMann siktet for uaktsomt drap etter dødsfall i Trondheim11:38VerdenTrump mener jobben bare er halvgjort og vil ha fire år til11:37NorgeLekkasje i hydrogentank var årsak til eksplosjon i Sandvika11:36Verden30 drept i selvmordsangrep i Nigeria11:24VerdenFamling i mørket etter forklaring på strømbrudd i Sør-Amerika11:20VerdenIran: Atomavtalen brytes innen ti dager11:13ReiseInn i midnattssolas rike10:58SportGolfforbundet jubler etter US Open-bragden: – Fryser på ryggen10:43PengerEquinor fant olje i Norskehavet10:29NorgeAdvarte mot Ludvigsen: Ikke la han være alene med beboere10:25NorgeMattilsynet fant færre brudd på dyrevelferdsloven etter flere tilsyn10:17VerdenHuaweis grunnlegger venter milliardtap10:16VerdenParaply-aktivist løslatt før tiden – slutter seg til Hongkong-demonstrantene10:06SportTutta hyller Hovland etter US Open-bragden09:43SportLSK-profil ute i flere uker09:42SportØkt satsing på kvinnene i hoppsporten09:29NorgeDrapstiltalt 17-åring erkjenner ikke straffskyld09:16NorgeJemtland-saken: Ektemannen erkjenner ikke skyld09:13NorgeEttåring i Askøy døde av blodforgiftning – hadde to bakterietyper09:11NorgeVeksten i eiendomsskatten stanser opp09:02VerdenPakistansk aktivist drept08:51SportCasper Ruud falt én plass på rankingen08:49Sport– Solskjær fast bestemt på at Pogba blir i United08:40SportHovland klatret 324 plasser på verdensrakingen i golf08:35NorgeMann tiltalt for incest og overgrep mot to sønner08:17SportVM-spillerne nyter VM-stemningen i Reims07:56VerdenTolv sivile skal ha blitt drept av opprørere i Syria07:46Norge– Synlige ører på pass bryter med religionsfriheten07:40LivetUndersøkelse: Fire av ti nordmenn har sett barn med berusede voksne i Syden07:34VerdenDanske blir borgermester i tyske Rostock07:05SportMesterskapsspilleren Minde runder 100 kamper06:53SportGold Cup fotball menn søndag06:47SportVG: RBK-bud på Haugesunds Wadji06:27SportHer er alternativene for Norge i fotball-VM06:15SportNyland kan få knallhard konkurransen fra "rekordmann" Butland06:10NorgeTidligere NSB-sjef: Politikere lider av konkurransehysteri05:55NorgeDette skjer i dag05:44NorgeDette skjedde i natt05:30NorgeVinstra-drapet: Aktor legger fram filmmanus som bevis05:24VerdenProtestleder løslatt fra fengsel i Hongkong04:56NorgeMann kjørte flere kilometer i motsatt kjørefelt i Oslo04:54NorgeFylkesnes ut mot regjeringen etter aksjesalg i Entra04:48VerdenValgdagsmåling: Tidligere førstedame leder an i Guatemalas presidentvalg04:43SportViktor Hovland hylles etter amatørrekord og 12. plass i US Open03:42VerdenBabe Ruth-drakt satte auksjonsrekord - solgt for 49 millioner03:39VerdenHuawei spår salgssvikt i utlandet03:37NorgeMann slått med flaske på pub i Sandefjord03:05NorgeBondeorganisasjoner forhandler med staten om klimaavtale02:09NorgeHomoaktivister: Nynazister kartlegger oss02:05VerdenTrump anklager New York Times for forræderi01:44NorgeDugnad leverte 101 tips om arbeidslivskrim i Oslo00:14NorgeBiltrafikken øker i Kristiansand23:18VerdenTrump anklager New York Times for forræderi22:31NorgeLastebil i grøfta – har flere tonn propan i lasten22:27VerdenFranske bønder og vingårder hardt rammet av uvær21:54SportTredje strake ligaseier for Rosenborg21:42PolitikkToryer i TV-krangel om brexit-scenarioer21:39ReiseNHO Reiseliv vil ha begrensninger i cruisetrafikken21:19SportHøiland-stunt provoserte publikum på Åråsen21:15NorgeVæpnet ran av frisørsalong - to pågrepet på toget21:05VerdenBoeing-sjef erkjenner feil i håndteringen av varselsystemer21:01PolitikkNetanyahu innviet Trump-bosetning20:28VerdenMann pågrepet etter politikerdrap i Tyskland20:14SportGlimt nedkjempet bunnlaget Strømsgodset20:13SportOmdiskutert utvisning ødela for Lillestrøm mot Viking20:11SportTenåring med skuddshow mot Odd20:08SportDiop reddet Kristiansunds rekke uten tap19:52PolitikkÅpner for elefantjakt igjen - utløser store diskusjoner19:51SportMolde-seier over Ranheim19:50SportBrann risikerer bot etter at supportere fyrte opp bluss19:49Verden34 personer drept i angrep mot to landsbyer i Nord-Nigeria18:52SportLegenden Eggen hyllet og æret med statue18:41NorgeDemonstrerte mot retur av Abbasi-familien til Afghanistan18:39VerdenI 350 år holdt den stand mot Atlanteren. Så gravde byen et hull i sitt eget forsvarsverk18:28SportSælid fikk skuespiller-Hedda18:06PolitikkGrønn Ungdom vil innføre kvote på tre flyreiser i året18:05SportChristiansen på fjerdeplass i Barcelona
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus