Fortsatt avtalestans mellom ICA og NorgesGruppen

UTSATT: Avtalen mellom dagligvarekjeden Ica og NorgesGruppen er utsatt til høsten. Illustrasjonsfoto: NTB scanpix
UTSATT: Avtalen mellom dagligvarekjeden Ica og NorgesGruppen er utsatt til høsten. Illustrasjonsfoto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Innkjøpsavtalen mellom NorgesGruppen og ICA kan være stanset helt frem til høsten. Konkurransetilsynet har gjort vedtak om midlertidig stans som gjelder fram til 30. september.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Etter planen skulle samarbeidet med NorgesGruppen innledes 1. april. Allerede i februar varslet tilsynet at det kunne bli aktuelt å vedta et midlertidig forbud mot å implementere avtalen så lenge saken er under behandling.

Partene bestemte derfor selv å vente med å gjennomføre avtalen.

– Vi ser at vi må utsette prosessen til vi får en avklaring fra Konkurransetilsynet, sa Bjørn Takle-Friis i ICA Norge tidligere i vår.

Fredag kom vedtaket fra Konkurransetilsynet, som innebærer stans frem til september, med mulighet for forlengelse. Tilsynet fortsetter arbeidet med å avklare om den planlagte dagligvareavtalen er i strid med konkurranseloven.

– Tilsynet mener det er skadelig for konkurransen i dagligvaremarkedet at Icas grossistledd legges ned, og at én aktør får tilgang til strategisk informasjon om en konkurrent, sier konkurransedirektør Christine Meyer.

Ifølge avtalen skal NorgesGruppen ta over 60 prosent av innkjøp og logistikk for ICA. Selskapene er to av de fire store som dominerer dagligvaremarkedet, og er normalt arge konkurrenter.