Meny

Malala skal tale i FN på 16-årsdagen

Malala Yousufzai (15) får tale i FN på sin neste bursdag. Foto: Queen Elizabeth Hospital (AP Photo)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den pakistanske jenta Malala Yousufzai, som overlevde et Taliban-angrep i fjor, skal tale i FN på sin egen 16-årsdag i juli.

Det opplyser den tidligere britiske statsministeren Gordon Brown, som er FNs spesialutsending for global utdanning.

Malala er blitt behandlet på sykehus i Storbritannia og har gått på skole i Birmingham etter at hun ble utskrevet. På bursdagen 12. juli skal hun holde sin første offentlige tale, ved FN-hovedkvarteret i New York.

Et medlem av opprørsbevegelsen Taliban skjøt Malala i hodet idet hun var i ferd med å gå på skolebussen i byen Mingora i Pakistan i fjor høst. I forkant av angrepet hadde hun kritisert Taliban på bloggen sin.

Hun overlevde angrepet og ble operert for hodeskadene i Storbritannia. I mange land er Malala blitt et viktig symbol i kampen for kvinners rettigheter, og hun er nominert til Nobels fredspris.

– Malala er en virkelig inspirasjonskilde og et fyrtårn i arbeidet for jenters utdanning over hele verden, heter det i en uttalelse fra Gordon Brown.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus