Meny

Pakistans tidligere president pågrepet

Pakistans tidligere president, kuppgeneralen Pervez Musharraf, anklages for landsforræderi. Foto: Reuters

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den tidligere pakistanske presidenten Pervez Musharraf ble fredag pågrepet av politiet i sitt hjem i hovedstaden Islamabad.

TV-bilder viste Musharraf bli fraktet av uniformerte politifolk til en rettsbygning i byen.

Torsdag ble ekspresidenten satt i husarrest, ifølge TV-kanalen CNN. Det skjedde etter at Musharraf først flyktet fra en rettsbygning idet politiet forsøkte å pågripe ham.

Musharraf er anklaget for landsforræderi i forbindelse med unntakstilstanden han innførte, og arrestordrene han utstedte på en rekke dommere, i 2007.

Les også: Arrestordre på Musharraf

Generalen kom til makten i et militærkupp i 1999 og styrte Pakistan i ni år. Etter at han ble tvunget til å gå av i 2008, forlot han landet. Først i forrige måned vendte Musharraf tilbake fra eksil i håp om å stille til valg.

Kort tid etter besluttet Pakistans høyesterett at han ikke får forlate landet. En domstol besluttet torsdag å utstede arrestordre på ham.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus