Meny

Lover gjennomgang av stemmene i Venezuela

Tilhengere av presidentkandidat Henrique Capriles, som tapte valget mot fungerende president Nicolás Maduro etter første opptelling, har demonstrert mot helgens valgresultat med krav om ny opptelling av stemmene. Nå blir de hørt. Foto: Isaac Urrutia (Reuters)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Valgkommisjonen i Venezuela lover å gjennomgå alle stemmene som ble avgitt i det omstridte presidentvalget i helgen.

Fungerende president Nicolás Maduro ble erklært som valgets vinner, men opposisjonen mener det forekom fusk og har krevd omtelling av stemmene.

Valgkommisjonen har uttalt at en fysisk omtelling ikke er mulig, siden valgsystemet i hovedsak er elektronisk. 54 prosent av stemmene fikk en ekstra gjennomgang allerede før resultatet ble offentliggjort.

Fredag lovet imidlertid kommisjonen at også de siste 46 prosentene vil bli gjennomgått.

– Vi gjør dette for å bevare harmonien og isolere voldelige elementer som forsøker å skade demokratiet, sier kommisjonens leder Tibisay Lucena.

Hun la til at gjennomgangen ikke er det samme som en omtelling. Men opposisjonsleder Henrique Capriles er likevel fornøyd.

– Vi kan vise landet sannheten. Med dette er vi der vi skal være, sier Capriles, som tror gjennomgangen vil vise at det var han som vant valget.

Nicolás Maduro skal etter planen innsettes fredag.
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus