Meny

Rundt 500 kilo hasj beslaglagt i politiaksjon

Rundt 500 kilo hasj beslaglagt i politiaksjon

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Rundt tre millioner kroner og 500 kilo hasj ble fangsten da politiet i Norge, Danmark og Spania slo til i en koordinert politiaksjon.

I Norge fant politiet én million kroner vakuumpakket i en Kiwi-pose da de slo til. 18 personer er siktet i saken, skriver Aftenposten.

Opprullingen startet da dansk politi gjorde et meget stort beslag av hasj som man mente var på vei til Norge. Danskene tok derfor kontakt med Kripos.

– Etterforskningen styrket mistanken om at flere personer her var involvert i innførsel og mottak, og etter hvert videre distribusjon og salg i Norge, sier politiadvokat Espen Hanken i Kripos.

Siden januar har politiet foretatt fortløpende pågripelser i saken, og fram til nå er 16 personer på grepet og siktet, mens to personer er siktet, men ikke pågrepet. Seks personer er varetektsfengslet, to av disse er ifølge VG nordmenn, en 26 år gammel mann fra Bergen og en 32 år gammel mann fra Oslo.

Saken har forgreininger også til Thailand, der en av personene som politiet mener har en sentral rolle i saken, har oppholdt seg i perioder. Også i dette tilfellet skal det dreie seg om en nordmann.

Politiinspektør Reidar Brusgaard, sjef for taktisk etterforskningsenhet i Kripos, betegner saken som en «veldig alvorlig narkotikasak».

Ifølge NRK utelukker ikke politiet ytterligere pågripelser i saken.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus