Meny

Siktet for å ha sendt giftbrev til Obama

Paul Kevin Curtis på et arkivbilde fra 2000. Torsdag ble han siktet for trusler mot president Barack Obama etter at han angivelig sendte ham et brev med den dødelige giften ricin. Foto: Reuters / NTB scanpix.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Amerikansk påtalemyndighet har formelt siktet mannen som anklages for å ha sendt giftbrev til president Barack Obama og en republikansk senator.

Paul Kevin Curtis fra Mississippi ble pågrepet onsdag, dagen etter at de to brevene som inneholdt den dødelige giften ricin, ble oppdaget.

Torsdag ble Curtis formelt siktet for blant annet trusler mot presidenten.

Brevet til Obama nådde aldri fram til presidenten, men ble stanset i en kontroll utenfor Det hvite hus.

Les også: En pågrepet for giftbrev i USA

Også brevet som var sendt til den republikanske senatoren Roger Wicker ble stanset i en kontroll før det nådde fram til Senatet.

Sikkerheten skjerpet

Sikkerhetsberedskapen i USA er ekstra høy i kjølvannet av bombeangrepet i Boston mandag.

Så langt er det imidlertid ikke kommet fram noe som tyder på en sammenheng mellom bombeaksjonen og giftbrevene.

Utblandet

Post til Kongressen er blitt undersøkt utenfor kongressområdet helt siden brev med miltbrannbakterier ble sendt til den amerikanske nasjonalforsamlingen i 2001. Også all post til Det hvite hus undersøkes før det viderebringes til presidenten og hans stab.

Les også: Giftbrev sendt til Obama

Ricin er en svært kraftig gift, og noen få korn av stoffet er nok til å ta livet av et voksent menneske. Giften i brevene som ble sendt denne uken, var imidlertid sterkt utblandet og i praksis lite kraftig, ifølge TV-stasjonen CBS.

I 2004 ble flere av Senatets bygninger stengt etter at et brev med ricin ble sendt til en av senatorene.

En ny episode knyttet til giftstoffet ble kjent i 2011, da fire eldre menn i USA ble pågrepet, mistenkt for å ha planlagt en terroraksjon.

Mennene tilhørte en militsgruppe og forsøkte å framstille ricin, ifølge politiet.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus