Meny

Carlsen på eksklusiv Time-liste

Carlsen på eksklusiv Time-liste

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sjakkstjernen Magnus Carlsen er inne på listen over verdens 100 mest innflytelsesrike mennesker i 2013 i Time Magazine.

Den trykte utgaven kommer 29. april. Det er ikke foretatt noen rangering av de 100 som er kommet med på den eksklusive listen. Nordmannen blir beskrevet som «wunderkind» (vidunderbarn) av magasinet.

– Jeg er overrasket og svært stolt. Å bli inkludert på denne listen er en anerkjennelse av sjakk, og jeg håper at det kan føre til at sjakks posisjon verden over blir ytterligere forsterket, sier Magnus Carlsen i en pressemelding.

«Wunderkind»

Det er tiende året på rad at Time Magazine offentliggjør en slik liste. Carlsen er med på listen over «titans» sammen med 20 andre personer, blant dem musikeren Jay-Z og basketballstjernen LeBron James.

Sjakkmesteren Garry Kasparov skriver om Carlsen i det amerikanske magasinet.

«Carlsen er like karismatisk og uavhengig som han er talentfull. Hvis han kan tenne verdens fascinasjon med det kongelige spillet, vil vi snart leve i Carlsen-æraen», skriver Kasparov i Time.

Russiske Kasparov var i Norge sist uke. Da åpnet han for et nytt samarbeid med Carlsen. Han samarbeidet og trente Carlsen en periode før de gikk hver til sitt i 2010.

Stjernespekket

Blant de øvrige 100 kan nevnes folk som USAs president Barack Obama, CIA-sjef John Brennan, Sør-Koreas president Park Geun-hye, Nord-Koreas president Kim Jong-un, Pave Frans, musiker Christina Aguilera, regissør Steven Spielberg, den brasilianske kokken Alex Atala, fotballspilleren Mario Balotelli og satirikeren Bassem Youssef.

Den komplette listen ligger ute hos Time.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus