Meny

Obama i Boston: – Vi står sammen med ofrene

USAs president Barack Obama og hans kone Michelle kommer til minnegudstjenesten for terrorofrene i Boston torsdag. Obama sa i sin tale at alle amerikanere er berørt av bombeangrepet som kostet tre menneskeliv sist mandag. Alle amerikanere står også sammen med ofrene og deres pårørende, understreket presidenten. Foto: Brian Snyder / Reuters / NTB scanpix.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Hver eneste amerikaner er berørt av terroren i Boston. Hver eneste av oss står sammen med dem som er direkte rammet, sier USAs president Barack Obama.

Han lover også at de skyldige bak terroren skal få sin straff.

– Ja, vil skal finne dere og ja, vi skal stille dere til ansvar. Vi skal fullføre dette løpet, sier Obama med henvisning til at bombeangrepene rammet Boston Marathon.

Til dem som ble skadet, hadde presidenten følgende budskap:

– Vi skal alle stå sammen med dere, mens dere lærer å stå og gå og til og med å løpe igjen. For jeg har ingen tvil om at dere kommer til å løpe igjen.

Samhold

Obama og kona Michelle besøkte torsdag flere sykehus i Boston der de snakket med noen av dem som ble såret i angrepet, deres familier samt sykehusansatte.

Les også: - Giftbrev sendt til Obama

Tidligere på dagen deltok presidentparet på en tverreligiøs minnegudstjeneste for de tre som ble drept i angrepet. Ledere for flere trossamfunn mante til samhold under gudstjenesten i Det hellige korsets katedral i Boston.

Taler på taler fastslo under minnegudstjenesten at terroren ikke kan og ikke vil få ødelegge samholdet i Boston. Det ble også framført et sympati- og solidaritetsbudskap fra den katolske kirkes overhode pave Frans.

Blant deltakerne i minnegudstjenesten var også Mitt Romney, Obamas motkandidat ved presidentvalget i USA i november. Romney har tidligere vært guvernør i delstaten Massachusetts, der Boston ligger.

Leter etter menn

Etterforskerne som gransker Boston-terroren forsøker å komme i kontakt med minst to menn som ble fotografert nær åstedet, skriver nyhetsbyrået Reuters. De to er å se på noen av de mange tusen bildene som etterforskerne har gransket.

– Jeg vil ikke betegne dem som mistenkte i formell betydning av ordet. Men vi trenger offentlighetens hjelp til å finne disse personene, sa USAs sjef for innenlands sikkerhet Janet Napolitano under en høring i Kongressen i Washington torsdag.

De amerikanske myndighetene vil foreløpig ikke offentliggjøre fotografiene av mennene det nå jaktes på. Men New York Post har trykket bilder som den hevder forestiller de to og som skal ha blitt lekket til avisen fra ikke navngitte kilder.

Les også: Politiet mener bombene var tidsinnstilt

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus