Fem skadd i snøskred i Hemsedal

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ni personer ble tatt av et snøskred ved Hemsedal torsdag ettermiddag, men alle kunne raskt gjøres rede for. Fem personer ble skadd i skredet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Den første meldingen gikk ut på at det var elleve personer som var tatt, fortalte redningsleder Bjørn Jarle Åmlid ved Hovedredningssentralen Sør-Norge til NTB kort tid etter at skredet hadde gått. Det viste seg at det var ni personer av gruppen på elleve som var blitt tatt av skredet.

– Det var litt forvirring som skyldtes at man hørte to personer som ropte, men ikke var synlige i skredet. De sto igjen på toppen, forklarer Åmlid. Alle de elleve ble hentet ut av området med helikopter.

Totalt ble fem personer skadd i skredet. Tre av disse ble fløyet rett til Ullevål sykehus med luftambulanse, mens redningshelikopteret tok med de to siste til Drammen. Åmlid sier han ikke er kjent med hva slags skader de ulike personene har fått.

Åmlid beskriver gruppen som «ikke norsktalende», men vet ikke hvor de elleve er fra. Han vet heller ikke hva de gjorde i området eller hvordan skredet ble utløst.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det jeg har fått vite fra redningshelikopteret som var der, var at flere hadde stegjern på seg, og det kan tyde på at de var klatrere.

Skredet gikk ved Bjøbergnuten nordvest for Hemsedal, og politiet fikk melding om skredet klokken 15.47.

Både redningshelikopter, ambulansehelikoptre og politihelikopteret ble satt inn i redningsaksjonen.

I tillegg stilte politiet med mannskaper, sammen med Røde Kors, Norske Redningshunder og en alpin redningsgruppe.