Meny

Fyringsolje-utslipp koster Hafslund 800.000 kroner

LENSER: 19.000 liter fyringsolje rant ut i Akerselva, etter et uhell ved Ullevål sykehus 20. desember i fjor. Brannvesenet la ut lenser flere steder i Akerselva. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hafslund Varme AS har godtatt et forelegg på 800.000 kroner etter utslipp i Akerselva.

Oslo politidistrikt har ilagt Hafslund Varme AS et forelegg på 800.000 kroner etter at 19.000 liter fyringsolje rant ut i Akerselven 20. desember i fjor.

Utslippet kom fra Hafslunds anlegg på Ullevål sykehus.

Brannvesenet var tidlig på plass og la ut en lense ved Maridalsveien, der utslippet kom ut, for å forhindre at utslippet spredte seg.

Les også: Utslipp fra Ullevål sykehus i Akerselva

Svært alvorlig

Anlegget var forut for hendelsen ombygget, og manglet en sikkerhetsventil. Ved fylling av anleggets tank rant store deler av oljen ut gjennom et sluk og ut i Akerselven.

Politiadvokat ved Finans- og miljøkrimseksjonen, Christian Stenberg, sier politiet har sett alvorlig på saken.

BEKLAGER: Informasjonssjef for Hafslund Varme Truls E. Jemtland, sier konsernet har gjennomført en intern granskning etter lekkasjen. Foto: Hafslund.BEKLAGER: Informasjonssjef for Hafslund Varme Truls E. Jemtland, sier konsernet har gjennomført en intern granskning etter lekkasjen. Foto: Hafslund.

– Vi ser på forholdet som svært alvorlig da store mengder fyringsolje rant ut i Akerselva. Den høye boten gjenspeiler hvor alvorlig politiet ser på forholdet, sier Stenberg til ABC Nyheter.

Politiet mener Hafslund Varme AS ikke hadde gjort nok for å hindre forurensning og det pekes blant annet på at selskapet ikke sørget for tilstrekkelig kontroll i forbindelse med ombyggingen av anlegget.

Selskapet skal ikke ha vært klar over hvor et sluk i anlegget ledet til.

Tar ansvaret

– Vi har akseptert boten forelegget og har gjort det vi kan for å rydde opp i situasjonen, sier Jemtland, sier Informasjonssjef for Hafslund Varme Truls E. Jemtland,

Han sier at kraftkonsernet har gjennomført en intern gransking og endret på rutiner for påfylling av fyringsolje.

– Hafslund var ansvarlige for utslippet. Slike utslipp skal ikke skje, men når det likevel skjedde, tok Hafslund ansvar for oppryddingen. Vi har gjennomført en rekke tiltak for å forhindre at lignende lekkasjer skjer i fremtiden, sier Jemtland til ABC Nyheter.

Politiet har etterforsket det foretaket som prosjekterte ombyggingen av anlegget, og selskapet som gjennomførte ombyggingen for å avdekke et mulig straffansvar.

Forholdene mot utbyggerne er henlagt.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus