Meny

Eksplosjonsartet kortslutning i Stortinget

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hele Stortinget ble evakuert da strømmen kortsluttet og brannalarmen gikk torsdag ettermiddag. Stortinget har fått strømmen tilbake.

Tove Ellefsen var på vei til legen da hun plutselig hørte en eksplosjon.

– Jeg så et kumlokk fyke i været med en ildsøyle under seg. Det kom fykende opp i høyde med tredje etasje, før det falt rykende ned på bakken, forteller hun til NTB.

Hun var den som var nærmest, men det var også to andre var også i nærheten.

Ved 14.30-tiden melder vaktkommandør Bjørn Tore Farstad i Oslo brann- og redningsetat at Stortinget har fått strømmen tilbake.

– Røyken er i ferd med å bli ventilert ut og det er like før vi slipper folk inn igjen, sier  Farstad.

Røyk

– På Stortinget har det vært en kortslutning i det elektriske anlegget. Det har medført noe røykutvikling og strømstans, melder Oslo-politiet.

Brann- og redningsetaten fikk melding om et kumlokk som gikk i lufta etter et smell i Akersgata bak Stortinget like før strømmen gikk flere steder.

– Kabelbrudd i bakken er årsaken, og vi er på stedet og sjekker, opplyser etaten.

Alle ansatte ved Stortinget er evakuert, og utenfor nasjonalforsamlingen samlet det seg store folkemengder. Flere har samlet seg i et lokale i umiddelbar nærhet til Stortinget hvor de har tilgang til møterom.

– Det har skjedd en eksplosjonsartet kortslutning i et teknisk rom under Wessels plass. Det er noe røykutvikling og Stortinget ble evakuert, sier pressevakt Jorunn Nilsen ved Stortinget.

Ingen personer er meldt skadd etter uhellet.

Hørte smell

Eksplosjonen skjedde like før klokka 14.

– Vi hørte et smell, så gikk strømmen og deretter brannalarmen. Så kom strømmen delvis på igjen og folk begynte å forlate bygningen og brannvesen og politi og andre nødetater kom til stedet, sier Nilsen.

Arbeiderpartiets Jan Bøhler var bare innom for å hente noen papirer da internettforbindelsen og strømmen forsvant. Da brannalarmen gikk, gikk han ut sammen de andre.

– Jeg er egentlig på Arbeiderpartiets landsmøte, men var bare innom en kort tur, sier han til NTB.

Mange politikere melder at de hørte et smell, og at strømmen så ble borte.

– Poff sa det, så gikk strømmen og nå er Stortinget evakuert, skriver kommunikasjonssjef i Høyre Sigbjørn Aanes, som befant seg i bygget, på Twitter

Tore Tennøe, direktør i Teknologirådet i Oslo, satt i møte om terrorberedskap da det smalt.

«På møte på Stortinget om terrorberedskap. Så: Poff!, strømbrudd og evakuering. Litt guffent. Rask og ryddig håndtering av Stortingets folk»

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus