Meny

Dale Oen hedres i Bergen

HEDRES: Den avdøde svømmeren Aleksander Dale Oen, her med sin gullmedalje fra 100 meter bryst fra fjorårets svømme-VM i Shanghai, blir hedret med svømmefestival i Bergen som er oppkalt etter ham. Foto: Christian Thomassen (Scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

OL-vinnerne Cameron van der Burgh og Daniel Gyurta kommer begge til Bergen Swim Festival til helgen. Der skal de hedre avdøde Alexander Dale Oen.

Bergen Swim Festival har også fått navnet Alexander Dale Oen Memorial, og det er ingen tilfeldighet at de to brystvinnerne fra OL i London kommer til Bergen 19.– til 21. april.

Begge dediserte sine gull i London til sin tidligere konkurrent. Van der Burgh pekte mot himmelen for å hedre Dale Oen da han vant 100 meter bryst på ny verdensrekord. Ungareren Gyurta vant 200 meter bryst, og han deltok også under Idrettsgallaen i Hamar i januar da storebror Robin Dale Oen fikk utdelt en gullmedalje.

Les også: Medaljehyllest av Oen

Van der Burgh droppet siste del av det sørafrikanske mesterskapet for å rekke stevnet i Bergen i tide. I Bergen svømmer både van der Burgh og Gyurta 100 meter bryst.

Landslagstrener Petter Løvberg kan også fortelle at Ingvild Snildal deltar i sin første konkurranse på lang tid i Bergen.

– Det har gått veldig bra for Ingvild på trening den siste tiden. I Bergen satser på hun mest på 100 meter rygg og 200 meter medley, men hun skal også delta på 50-, 100 og 200 meter butterfly, sier Løvberg til NTB.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus