Meny

Dyrest å leie bolig i Oslo og Bærum

Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Leietakere i Oslo og Bærum betaler i gjennomsnitt mest for utleieboliger per kvadratmeter, viser en oversikt fra Statistisk sentralbyrå.

Om vi ser på leiemarkedet under ett, lå gjennomsnittlig leie for en toroms utleiebolig i Oslo og Bærum på 8.500 kroner i siste kvartal i 2012.

Tilsvarende leieobjekter i Bergen, Trondheim og Stavanger lå på henholdsvis 6.710, 6.830 og 6.880 kroner.

De laveste husleiene ble i siste kvartal i fjor registrert i tettsteder med 200-1.999 innbyggere, samt spredtbygde strøk, der en leietaker i gjennomsnitt betalte 4.530 kroner for en toroms.

Utleieboliger med to rom dominerer over hele landet, med unntak av spredtbygde strøk, der det er vanligere med større boliger.

Utleieboliger med tre rom ligger i gjennomsnitt på 10.750 kroner i Oslo inkludert Bærum. Deretter følger Stavanger, hvor en treroms ligger på 9.130 kroner.

I Trondheim og Bergen er leieprisen på tilsvarende leiligheter henholdsvis 8.410 og 8.200 kroner.

Oversikten viser at også svært mange andre faktorer enn geografisk beliggenhet er med å påvirke leienivået, blant annet utleiekategori og leieforholdets lengde. Det er også til dels store forskjeller i leiene innenfor de største kommunene.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus