Meny

Politiet anmelder Bieber-sjåførene

En av bilene som trolig med hadde Justin Bieber om bord, idet den forlot The Thief på Tjuvholmen i Oslo onsdag. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet mener Bieber-sjåførenes høye fart med tenåringsidolets fans svermende farlig nær, var så alvorlig at de velger å politianmelde transportselskapet.

Både utenfor hotellet The Thief på Tjuvholmen og andre steder oppsto det ifølge politiet farlige situasjoner onsdag, da svære vans fra Bieber-leiren kjørte ut i stor hastighet, mens hysteriske tenåringer løp tett etter og ved siden av bilene.

– Det blir utferdiget et anmeldelse hvor jeg beskriver hendelsen, så blir det opp til juristene våre å vurdere om det skal være en straffereaksjon, sier politioverbetjent Tore Barstad til VG.

Barstad er innsatsleder i Oslo-politiet og observerte selv den dramatiske situasjonen som utspant seg onsdag ettermiddag.

Snakke med sjåfører

Politioverbetjent Knut Meling som koordinerer hele politiets arbeid med Justin Bieber-besøket, sier til NTB at det uansett er naturlig å ta kontakt med det aktuelle transportselskapet etter en slik hendelse.

– En hvilken som helst sjåfør som kjører slik, vil det være naturlig for politiet å snakke med. Alle sjåfører har å rette seg etter veitrafikklovens regler, og ikke minst utvise aktsomhet, understreker han.

Barstad sa onsdag rett ut at politiet vil vurdere å inndra førerkortet til de aktuelle sjåførene.

Nekter å kommentere

Det er Oslo Chauffeur Service som har fått sjåføroppdraget for Justin Bieber og hans følge under det tre dager lange oppholdet i Oslo.

Bookingmanager Belinda Kristoffersen ønsker imidlertid ikke å uttale seg, og selskapet vil verken kommentere kritikken eller bekrefte at det er de som har fått oppdraget.

Meling mener uansett at Bieber-hysteriet ikke har ført til så mange farlige situasjoner som kanskje fryktet.

– Noen har klatret opp på fasader for å forsøke å se inn i hotellet. Det er farlig bare for dem som gjør det, men det er ingen andre ytre ting ved gjennomføringen av arrangementene som har ført til farlige situasjoner, sier Meling.

Frosne barn

Han gjentar imidlertid oppfordringen til foreldrene om å ta ansvar for sine barn. Mange av dem sto blåfrosne i regnet utenfor konsertarenaen torsdag formiddag.

Asker og Bærum politidistrikt melder om flere tynnkledde ungdommer som måtte ha hjelp av ambulansetjenesten Medic Sør.

– Det er foreldrene som har ansvaret for barna. Vi i politiet kan ikke være barnevakt for barna deres. Jeg snakket med flere jenter i går som fortalte at foreldrene var på jobb og ikke brydde seg. Hvor er kommunikasjonen? Hvor er ansvaret for barna som henger ute tynnkledd og uten mat og drikke i timevis, spør Meling oppgitt.

Verre i fjor

Mange ungdommer oppfører seg imidlertid eksemplarisk og gjør akkurat det de får beskjed om.

– Heldigvis er det mange fornuftige ungdommer, og de går det helt greit med. De reiser til Telenor Arena og hyller idolet sitt der, sier Knut Meling.

Av de langt over 60.000 ungdommene som i løpet av tre dager skal se den kanadiske 19-åringen danse og synge, er det kanskje bare noen få hundre som henger rundt hotellet der det antas at superstjernen bor. Bare 10-15 personer betegnes som de aller ivrigste. Hvor stort er da egentlig hysteriet, spør Meling.

– Det var atskillig større unntakstilstand i fjor, sier politioverbetjenten.
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus