Meny

Norsk tråler reddet 97 fiskere

Det kinesiske fiskefartøyet Kai Xin kom i brann i sørishavet onsdag lokal tid. Foto: Chiles luftforsvar (AP Photo)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

97 kinesiske fiskere ble onsdag reddet av en norsk krilltråler ved Antarktis etter at båten deres kom i brann.

Det kinesiske fartøyet begynte å brenne like utenfor kysten ved Antarktis, og mannskapet om bord ble da tvunget til å forlate den brennende båten.

Den norske krilltråleren Juvel befant seg da rundt 55 kilometer fra den chilenske forskningsbasen Bernando O|Higgins nord i Antarktis.

Mannskapet kom de 97 kinesiske fiskerne som befant seg om bord i det kinesiske fiskefartøyet Kai Xin til unnsetning før det var for sent, melder nyhetsbyrået Associated Press (AP).

Det norske rederiet bekrefter hendelsen overfor Sunnmørsposten.

JUVEL: Den norske krilltråleren kom det brennende skipet til unnsetning. Foto: Olympic Seafiood JUVEL: Den norske krilltråleren kom det brennende skipet til unnsetning. Foto: Olympic Seafiood

– De har gått i assistanse til den kinesiske fiskebåten og tatt om bord samtlige av mannskapet derfra, sier Herøy-reder Stig Remøy til smp.no.

Hendelsen fant sted onsdag på dagtid lokal tid, og været i området var på ulykkestidspunktet bra, noe som kan ha bidratt til å forenkle redningsaksjonen.

Havaristen flyter fortsatt, og det skal ikke være noen umiddelbar fare for at det vil synke. Chilenske myndigheter vil bidra i arbeidet med å frakte skipet til land for å forhindre større miljøødeleggelser.

Greenpeace er en av miljøorganisasjonene som har vist stor skepsis for fiskerinæringen som foregår rundt Antarktis, og sier til AP at økosystemet i området kan bli påvirket av fisket etter krill.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus