Meny

Pågrepet for giftbrev i USA

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En mann er pågrepet i USA for å ha sendt brev med gift til president Barack Obama og senator Roger Wicker.

Det bekreftet det føderale politiet FBI natt til torsdag natt tid. Den pågrepne heter Paul Kevin Curtis og kommer fra delstaten Mississippi.

Han er mistenkt for å sendt giftbrev både til Obama, Wicker og en offentlig tjenestemann i Mississippi.

Ifølge CNN ble den mistenkte pågrepet i Tupelo, som er Wickers hjemby. Begge giftbrevene inneholdt en kort beskjed og initialene K.C. – som også er Curtis' initialer.

Sikkerheten skjerpet

Brevet til Obama ble oppdaget og stanset i en kontroll tirsdag før det nådde fram til Det hvite hus, ifølge den amerikanske sikkerhetstjenesten Secret Service. Også brevet til Wicker ble oppdaget tirsdag.

Les også: Giftbrev sendt til Obama

Sikkerhetsberedskapen i USA er ekstra høy i kjølvannet av bombeangrepet i Boston mandag. Så langt er det imidlertid ikke kommet fram noe som tyder på en sammenheng mellom bombeaksjonen og giftbrevene.

Utblandet

Post til Kongressen er blitt undersøkt utenfor kongressområdet helt siden brev med miltbrannbakterier ble sendt til den amerikanske nasjonalforsamlingen i 2001. Også all post til Det hvite hus undersøkes før det viderebringes til presidenten og hans stab.

Ricin er en svært kraftig gift, og noen få korn av stoffet er nok til å ta livet av et voksent menneske. Giften i brevene som ble sendt denne uken, var imidlertid sterkt utblandet og i praksis lite kraftig, ifølge TV-stasjonen CBS.

I 2004 ble flere av Senatets bygninger stengt etter at et brev med ricin ble sendt til en av senatorene.

En ny episode knyttet til giftstoffet ble kjent i 2011, da fire eldre menn i USA ble pågrepet, mistenkt for å ha planlagt en terroraksjon.

Mennene tilhørte en militsgruppe og forsøkte å framstille ricin, ifølge politiet.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus