Meny

Musharraf flyktet fra politiet

Pakistans tidligere president, kuppgeneralen Pervez Musharraf, må svare for landsforræderi. Foto: Reuters

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En pakistansk domstol utstedte torsdag arrestordre på tidligere president Pervez Musharraf, som flyktet fra rettsbygningen før politiet rakk å pågripe ham.

Høyesterett i Pakistan har tidligere besluttet at Musharraf ikke får forlate landet. Torsdag måtte han møte i retten i Islamabad, der dommeren utstedte arrestordre.

Før politifolkene som ventet utenfor rettsbygningen rakk å pågripe den tidligere generalen, ble han i all hast ført bort til en bil av sine egne livvakter. Deretter forsvant følget i stor fart.

Musharraf er anklaget for landsforræderi i forbindelse med unntakstilstanden han innførte, og arrestordrene han utstedte på en rekke dommere i november 2007.

Generalen kom til makten i et militærkupp i 1999 og styrte Pakistan i ni år. Etter at han ble tvunget til å gå av i oktober 2008, forlot Musharraf Pakistan. Først i forrige måned vendte han tilbake fra eksil.
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus