Meny

Ap tilbake og Høyre frem på ny måling

Til tross for en mager fremgang denne måneden, har Erna Solberg og Høyre et klart overtak på Jens Stoltenberg og Ap. Foto: Berit Roald (NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Regjeringspartiene Ap og SV går tilbake, mens Sp går frem på en ny meningsmåling. På den borgerlige siden går både Høyre og Frp frem, noe som gir et klart borgerlig flertall.

Arbeiderpartiet går tilbake med 1,1 prosentpoeng til en oppslutning på 28,1 prosent på målingen som er utført for VG av InFact.

SV går tilbake med marginale 0,4 prosentpoeng til en oppslutning på 3,7 prosent, noe som fører partiet under sperregrensen igjen, og med bare ett mandat på Stortinget hvis dette hadde vært valgresultatet. I dag har SV 11 representanter.

Les også: Høyre og Frp frir til konservativt Sp

Sp er eneste partiet i den rødgrønne regjeringskoalisjonen som går frem, og det med 1 prosentpoeng til 5,2 prosents oppslutning.

Både Høyre og Frp går frem på VGs måling. Høyre riktignok marginalt med bare 0,4 prosentpoeng til 34,1 prosents oppslutning. Det ville gitt partiet over dobbelt så mange stortingsrepresentanter som i dag hvis dette hadde vært valgresultatet.

Frp går frem med 1,3 prosentpoeng til en oppslutning på 14,8 prosent. De borgerlige partiene ville fått 107 mandater på Stortinget mot de rødgrønne partienes 61 ved et valg.

Les også: Høyre vil la de som jobber betale mindre skatt

Rødt er inne på Stortinget med ett mandat på denne målingen, med en oppslutning på 1,5 prosent, frem med 0,1 prosentpoeng.

Oppslutning for de andre partiene (med endring fra forrige måling i parentes): KrF 4,4 (-0,9), V 5,2 (-), MDG 1,5 (+0,1) og andre 1,5 (-0,5)


Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus