Meny

Luftfartstilsynet ble varslet om Ryanairbase i 2010

En av Ryanairs innsjekkingsskranker på Moss lufthavn Rygge. Arkivfoto: Morten Holm (Scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Luftfartstilsynet har tidligere sagt at de ikke var klar over at lavprisselskapet Ryanair hadde en egen base på Rygge. Men ifølge Dagbladet ble tilsynet orientert om basen allerede i 2010.

Luftfartstilsynet har fått kritikk for at de aldri har utført noe tilsyn hos Ryanair på Rygge. I forrige uke sa kommunikasjonsdirektør Tor O. Iversen i tilsynet til Dagens Næringsliv at de ikke viste at Ryanair hadde en base på flyplassen.

Men et brev fra Fagforeningen for Luftfart og Reiseliv (FLR) fra 2010 beviser det motsatte.

Les også: Massiv kritikk gir medvind for Ryanair

«Ved Ryanairs base på Rygge lufthavn er det ansatte utenlandske statsborgere med oppholds- og arbeidstillatelse i Norge samt norske statsborgere», heter det i brevet som Dagbladet har fått tilgang til.

I brevet beskriver fagforeningen en rekke påståtte lovbrudd knyttet nettopp til de omstridte arbeidsvilkårene for Ryanairansatte som har vært oppe til heftig debatt den siste uken.

Førstesekretær i LO og påtroppende leder i Handel og Kontor (som FLR hører under) synes det er underlig at Luftfartstilsynet kan hevde at de ikke visste om basen.

Kommunikasjonsdirektør Tor O. Iversen i Luftfartstilsynet sier til avisen at Ryanairs base på Rygge først ble godkjent som base 22. februar, og derfor vil få tilsynsbesøk før sommeren.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus