Meny

Fjordman nekter for å ha truet forfatter

I en epost til NTB nekter Fjordman for å ha truet forfatteren av boka Fjordman. Foto: NTB scanpix.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Peder Are Nøstvold Jensen sier at han aldri har truet forfatter Simen Sætre, slik forfatteren hevder.

Sætre er aktuell med en bok om bloggeren Fjordman, og sa til Klassekampen onsdag at han ble forsøkt truet til å unnlate å ta med et intervju med Jensen i boka.

– Han har forsøkt å true og presse meg til å ikke trykke ett bestemt kapittel fra boka, og sagt at «sånn og sånn skal skje» når vi likevel velger å trykke det, sa forfatteren til Klassekampen.

I en epost til NTB nekter Fjordman for truslene.

– Jeg har ikke «forsøkt truet» Simen Sætre, men har med stigende irritasjon gjort ham oppmerksom på at det såkalte intervjuet med meg i boka hans ikke er blitt sitatgodkjent av meg, på tross av Sætres løfter om dette, skriver Jensen.

Les også: Forfatter truet av Fjordman på grunn av bok

Bloggeren Fjordman ble for alvor kjent da terrordømte Anders Behring Breivik trakk ham fram som sitt store politiske forbilde.

Sætre sier til Klassekampen at Peder Are Nøstvold Jensen ville trekke det mest konfronterende intervjuet Sætre gjorde med ham.

– Teksten er blitt publisert av forfatteren og forlaget tross gjentatte skriftlige protester om at teksten etter mitt syn ikke er en korrekt gjengivelse av den samtalen vi hadde. Jeg kan ikke se at man «truer» en journalist ved å protestere mot at han bryter sine egne løfter og det presseetiske regelverket, skriver Jensen.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus