Meny

Nekter fortsatt å la Stabburet selge feilmerket leverpostei

STÅR PÅ SITT: Mattilsynet nekter å la 2,2 millioner av disse leverposteiboksene bli solgt i norske butikker. Foto: Stabburet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mattilsynet firer ikke på kravene.

Forrige uke ble det kjent at en korrekturfeil gjorde at Stabburets produsent av leverposteibokser merket 2,2 millioner bokser med feil EFTA-nummer.

Feilmerkingen har falt Mattilsynet tungt for brystet. De nekter Stabburet å omsette leverposteiboksene fordi de følger EU-reglene strengt.

Mattilsynet mener norske forbrukere skal føle seg trygge på varemerkingen.

Til Dagligvarehandelen uttaler Mattilsynet i Indre Østfold og Follo at de ikke kommer til å oppheve omsetningsforbudet. 

Les også: 2,2 millioner bokser leverpostei må kanskje kastes

Tror på opphevet forbud

Kommunikasjonsdirektør i Stabburet, Dag Olav Stokken, sier til ABC Nyheter at de har registrert forbudet, men at de selv forløpig ikke har mottatt informasjon fra Mattilsynet om beslutningen. 

– Vi vil fortsette arbeidet for å få tillatelse til å selge leverposteien. Vi er fortsatt i dialog med Mattilsynet og vi håper å få tillatelse til å selge produktene på vanlig måte i butikken, sier Stokken.

Forrige uke protesterte Stabburet og ba Mattilsynet ta til fornuften ved å oppheve forbudet mot å selge leverposteiboksene som er feilmerket.

Etter dagens avgjørelse sendes saken videre til regionkontoret for en endelig avgjørelse.

– Vi har tro på at vi blir hørt og at denne situasjonen blit løst i Mattilsynet, sier Stokken.

De aktuelle boksene ble feilaktig utstyrt med et EFTA-nummer som indikerer at de er produsert på Abba-fabrikken i Kungshamn. Boksene er i realiteten produsert ved fabrikken i Fredrikstad, som forøvrig produserer all leverpostei for Stabburet.

Les også: EU: - Forbrukerne må kunne stole på matmerking

– Viktig prinsipiell betydning

Distriktssjef Kirsti Ullsfoss ved Mattilsynet i Indre Østfold og Follo, sier det ikke var aktuelt å omgjøre avgjørelsen.

– Vi ser ikke grunnlag for å vurdere saken på en annen måte utfra de styringssignalene vi har. Derfor lander vi på å opprettholde vedtaket. Det blir nå opp til regionkontoret å fatte en beslutning, sier Ullsfoss til Dagligvarehandelen.

Hun skjønner at forbudet kan være vanskelig å forstå, men mener saken er av viktig prinsipiell betydning. Ullsfoss sier saken er spesiell - nettopp på grunn av det store volumet og at det ikke dreier som helsefare.

– Vi er derfor glade for at en klagesak kan gi en prinsippiell avklaring i saken, sier hun.


Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus