Meny

Politiet avviser at mistenkt er pågrepet i Boston

Politiet har pågrepet en person i forbindelse med bombeangrepet i Boston. Foto: Reuters / NTB scanpix.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet i Boston tilbakeviser meldingen om at en person er pågrepet i forbindelse med bombeangrepet i byen.

Politiet i Boston skal ha klart å sikre seg mange bilder av den antatte gjerningsmannen som sto bak bombeangrepet i Boston, ifølge amerikanske medier. Men ingen er så langt pågrepet.

Politikilder opplyser til CNN at bilder fra overvåkingskameraer i området der bombene smalt, samt bilder fra en lokal TV-stasjon, angivelig viser en mann som setter fra seg en svart bag og deretter raskt går bort fra stedet der den ene eksplosjonen fant sted.

Onsdag kveld måtte imidlertid politiet tilbakevise ryktene om at en person var pågrepet i forbindelse med angrepet.

– Til tross for meldinger om det motsatte, har det ikke vært noen pågripelser etter maraton-angrepet, skrev Boston-politiet på sin offisielle twitterkonto.

Les også: Dette inneholdt Boston-bombene

Tinghuset evakuert

Tinghuset i Boston ble evakuert onsdag, men grunnen er foreløpig ikke kjent.

Politiet og sikkerhetspersonell ved tinghuset beordret ansatte, pressefolk og alle andre som befant seg i bygningen til å trekke ut og gå bort fra den.

– Gå bort fra bygningen. Jeg kan ikke understreke dette sterkt nok, ropte en sikkerhetsvakt til folk som evakuerte.

TV-bilder viste en strøm av mennesker som kom ut av bygningen og som ble stående i gatene rundt.

Hele Boston er i høyeste beredskap etter mandagens bombeangrep.

Også deler av sykehuset Brigham and Women Hospital, som har tatt i mot mange av de sårede fra mandagens bombeangrep, ble evakuert en kort stund onsdag.

Det skjedde etter at en person parkerte en bil rett utenfor en av inngangene og deretter gikk bort fra bilen. Etter få minutter fikk ansatte, pasienter og besøkende lov til å vende tilbake.

Tidsinnstilte bomber

Etterforskerne har funnet bevis som tyder på at de to bombene var tidsinnstilte. Blant annet er det funnet minst ett kretskort, opplyser en representant for myndighetene.

– Kretskortet antyder at bombene ble detonert gjennom en tidsmekanisme, ikke via fjernkontroll, sier kilden til avisen Boston Globe.

To kvinner og en åtte år gammel gutt ble drept og 176 andre ble såret da de to bombene eksploderte med 13 sekunders mellomrom i målområdet til Boston Marathon mandag.

Om lag 70 av de sårede befant seg onsdag seg fortsatt på sykehus, og tilstanden er kritisk for to av de elleve som ble hardest skadd, ifølge amerikanske medier. En av dem er en fem år gammel gutt.

Ofrene for angrepet skal hedres med en seremoni i Boston torsdag. President Barack Obama vil være til stede og skal tale under seremonien, ifølge Det hvite hus.

Rekonstruerer

Etterforskerne tror bombene var hjemmelagede og besto av eksplosiver samt spiker og andre metallbiter som var lagt i to trykkokere.

Biter av svart nylon er funnet på åstedet, noe som tyder på at de hjemmelagede bombene ble båret i svarte bager. Personen som er fanget opp av overvåkingskameraer, bar på en svart bag.

– Bagen må ha vært tung på grunn av innholdet som antas å ha vært i den, sa spesialetterforsker Richard DesLauriers fra det føderale politiet FBI tirsdag.

– Neppe al-Qaida

DesLauriers understreket at politiet fortsatt ikke har noen sikre indikasjoner på hvem som sto bak bombeangrepet mot Boston maraton.

De vet ikke om de leter etter én eller flere gjerningsmenn, eller hva motivet kan ha vært.

Men USAs minister for nasjonal sikkerhet, Janet Napolitano, har sagt at hun ikke frykter at bombeaksjonen er del av en større angrepsplan.

Og CNN har snakket med en ikke navngitt amerikansk tjenestemann som sier det er lite trolig at al-Qaida står bak ugjerningen.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus