Meny

Brækhus: – Ikke aktuelt å bytte kampsport

USLÅELIG: Bokser Cecilia Brækhus på pressekonferansen noen timer etter at hun knuste amerikanske Mia St. John i bokseringen under Nordic Fight Night stevne i Frederikshavn lørdag kveld. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Cecilia Brækhus akter ikke å starte med MMA for å møte Holly Holm i ringen.

Tirsdag annonserte den amerikanske bokseren Holly Holm at hun legger boksehanskene på hylla og at hun i årene fremover vil satse alt på en karriere innen Mixed Martial Arts (MMA).

Cecilia Brækhus, som har bakgrunn fra kickboksing og tidligere har tatt både VM- og EM-gull, sier til NRK at det ikke er aktuelt å slutte med boksing for å få en kamp mot sin argeste rival.

Hun mener det er flere kvinnelige boksere som i fremtiden kan gi henne tøff motstand i ringen.

– Det er bare tull at jeg ikke har motstandere, sier Brækhus, som har uttalt at hun har planer om å legge på seg for å kunne møte boksere i andre vektklasser.

Les også: Holly Holm legger opp uten å møte Brækhus

Vil ikke bytte

MMA er en fullkontakts kampsport med mange forskjellige elementer fra blant annet boksing, bryting, kickboksing og brasiliansk jiu-jitsu. Kampene foregår både i vanlige bokseringer og i såkalte bur med høye vegger – først og fremst for å beskytte utøverne fra å ramle ut av ringen.

Holly Holm har allerede gått tre kamper i den brutale kampsporten, og står oppført med knockout-seier i alle tre kampene.

Brækhus sier hun aldri har prøvd kampsporten og at hun ikke føler hun har noe behov for å bytte sport.

– Det hadde vært morsomt å prøve det på trening, men som sagt har jeg nok av utfordringer i bokseringen. Jeg føler ikke at det er så mye å hente for meg på MMA-siden, sier Brækhus.

Les også: Vil ikke møte flere tullemotstandere som Playboy-Mia

Vil bokse i juni

Etter lørdagens kamp mot Mia St. John innrømmet Brækhus at den amerikanske bokseren ikke holdt mål.

Kampen ble stoppet i tredje runde etter St. John hadde fått så mange treffere og mye juling.

Brækhus legger ikke skjul på at hun håper på en ny runde i bokseringen allerede i juni.

– Jeg bokser gjerne kamp igjen i juni, men da må jeg få en skikkelig motstander, sa Brækhus til NTB.

– Cecilia bestemmer egentlig selv når hun vil i ringen igjen. Dersom vi skulle få i stand en avtale om en kamp mot Holm, så vil vi nok vente noen måneder, men dersom det ikke blir noen avtale med Holm med det første, er det ingenting i veien for at Cecilia kan bokse i Aarhus 15. juni, sa promotør Nisse Sauerland.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus